To je to što me zanima!

Del Ponte: Reci Karadžiću da će ga SFOR ubiti

Del Ponte 2004. godine razgovarala je sa šefom Skupštine RS Draganom Kalinićem, a zanimljiv stenogram je sada izašao u javnost
Vidi originalni članak

U razgovoru koji je del Ponte vodila s Kalinićem, ona od njega traži da zločincu Karadžiću prenese poruku. Kalinić se pak tome protivi jer bi njegova obitelj to shvatila kao izraz nelojalnosti i mogla bi ga staviti na crnu listu. Tadašnji predsjednik Narodne Skupštine tvrdi kako nema pojma gdje se skriva ratni zločinac te da se ne želi miješati u to gdje se skriva Karadžić upravo zbog njegove obitelji, pišu Nezavisne novine.
- Mojoj obitelji bilo bi slabo zadovoljstvo da mi vi jednog dana nosite svijeću na grob - slikovito je to Kalinić dočarao del Ponte.
Del Ponte u tom razgovoru ističe kako je Karadžić s njenim uredom kontaktirao od 1999. godine.
On se naime nije želio dobrovoljno predati pa je del Ponte radila na tome da ga se uhiti u Švicarskoj.
- Ubrzo nakon toga je promijenio mišljenje. Karadžić zna da je u opasnosti i da neće živ biti prebačen u Haag. To će izgledati kao akcija hapšenja, a to govorim jer pokušavam istražiti priču o sporazumu o neizručenju između Karadžića i Hoolbrookea - kazala je te potvrdila da vjeruje da taj sporazum postoji.
Carla je tada Kaliniću pojasnila da ako je istina da sporazum postoji onda će ga SFOR sigurno ubiti, a ona smatra kako mu se treba omogućiti da se brani sudskim putem te zbog toga želi organizirati njegovo uhićenje recimo u Švicarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • diki 01.10.2007.

    ubij gada, jer ako se preda ode i brdo love za predaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare