To je to što me zanima!

Del Ponte: Srbija nije napredovala s uhićenjima

Glavna haška tužiteljica izjavila je da ne želi biti zapreka Srbiji na putu ka Europskoj uniji, ali da je odlučna da se svi optuženi nađu pred sudom
Vidi originalni članak

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte izjavila je u četvrtak u Beogradu, na početku svog dvodnevnog posjeta, da ne želi biti zapreka Srbiji na putu ka Europskoj uniji, ali da je odlučna u zahtjevu da se svi optuženi nađu pred Haškim sudom. Del Ponte je ocijenila da je Srbija postigla napredak u suradnji sa sudom. Međutim, Srbija nije ostvarila napredak u uhićenju preostalih odbjeglih haških optuženika o čemu ovisi njezino približavanje Europskoj uniji, zaključak je glavne haške tužiteljice Carle del Ponte Beogradu, tvrdi beogradska Televizija B92 u četvrtak navečer. Na razini uhićenja haških bjegunaca Srbija nije ostvarila napredak, pri čemu Carli del Ponte nije jasno kako je to moguće, kad svi srbijanski dužnosnici stalno izjavljuju da sve čine na njihovom uhićenju.
Del Ponte u petak će u razgovarati sa srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, a obratit će se i predstavnicima Parlamentarne skupštine NATO-a, koji također borave u Beogradu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare