To je to što me zanima!

Deložirali ga i sad kampira ispred zgrade poglavarstva

SPLIT: Petra Vudrića (71) su prije četiri godine deložirali iz stana. S bolesnom ženom živi kao podstanar. U četvrtak je želio pričati s Kerumom
Vidi originalni članak

Već godinama Splićanin Petar Vudrić (71) pokušava riješiti svoje stambeno pitanje. Zbog toga je u četvrtak počeo "kampirati" pred zgradom Gradskog poglavarstva. Iščekujući gradonačelnika Željka Keruma ili nekog od njegovih suradnika rasprostro je ležaj na klupi pred Banovinom dok ga netko ne sasluša. Prije četiri godine deložiran je iz stana koji je denacionaliziran nakon što je s obitelji u njemu živio 24 godine. Nijedna od vladajućih garnitura u Splitu nije izašla u susret njemu i supruzi Hermini kako bi im osigurala nužni smještaj za socijalno ugrožene.
- Ne mičem se odavde dok nešto ne učine. Poručeno mi je da će me gradonačelnik primiti za mjesec dana, a mene zanima samo na čemu sam. Hoće li mi se pomoći ili ne?! Prije sam činio svašta, ali sad sam previše star da činim išta drugo osim da meditiram pred zgradom Banovine - poručio je umirovljeni pomorac Vudrić. Prije par godina skidao se gol i pred Gradskim poglavarstvom i prijetio samospaljivanjem jer je deložiran. Nije mu pomoglo. Od tada živi u podstanarstvu s teško bolesnom suprugom. Nakon što se Vudrić u četvrtak sastao s novinarima, ubrzo su ga saslušali i Kerumovi zamjenici i obećali pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • maxabc 20.08.2009.

    Kako taj papak pokušava rješit stambeno pitanje???? Ležanjem i kampiranjem ??? Za koji kurac ja radim ko magarac da bih rješio stambeno pitanje??? Neki nisu nikad čuli za rječ RAD!!!! Ležanje, čekanje, štrajk gladju..... nikako radit, to je sramota. Mi koji plaćamo porez ćemo ih zbrinuti. Druže Kerum, Može li i za mene jedan mali apartmančić??? Ja ne bi radio više.

  • slama 20.08.2009.

    jako pametno,svaki propalitet kojem se ne štedi za stan treba se samospaljivat i evo stana.ili 10-toro djece.i sve riješeno pa vi ostali plačajte za mene...

Komentiraj...
Vidi sve komentare