To je to što me zanima!

Deložirani iz groba: Izbacuju trupla ako se ne plaća kripta

Kripte na gradskom groblju u Gvatemali se iznajmljuju, a ukoliko obitelj više ne može plaćati, čistači grobova izbacuju tijela. Neka završe u masovnoj grobnici
Vidi originalni članak

Ljudska glava s kosom, lijes djeteta ili cijela mumificirana tijela preminulih, prizori su se kojima se radnici na gradskom groblju u Gvatemali susreću gotovo svakodnevno. U opis njihova posla ulazi i izbacivanje ostataka pokojnika čije obitelji nisu platile iznajmljivanje kripte. Čim ugovor o najmu istekne, oni dolaze s čekićem, obijaju vrata i odnose ostatke kako bi se prostor iznajmio drugome.

Ukoliko obitelj pokojnika ne dođe po njegove ostatke, radnici tijela spremaju u plastične vreće, obilježe ih i pokapaju u masovne grobnice. 

Većina tijela koja izvade u raspadajućem je stanju, no ona koja su ležala u višim kriptama gdje je toplije i suše, mumificirala su se. 

Čistači grobova na groblju u glavnom gradu rade već godinama, pa svoj posao obavljaju makinalno. Razvaljuju lijesove koji na kraju završe na smeću, bacaju tijela na hrpu koju viljuškar u konačnici prevozi do mjesta za pokop.

- Strvinari su cijelo vrijeme kružili iznad groblja promatrajući svaki pokret radnika. Vidio sam kožu, kosti i gotovo očuvana lica sa grčevitim grimasama. Sve od dna kripti do ostataka ljudske kose, snažno je zaudaralo, kazao je fotograf Jorge Dan Lopez, a prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • malo srce 24.09.2014.

    Sramota,ni dostojno pokopan ne možeš biti,ali za mene osobno mislim da je kremiranje puno bolja stvar.

  • ne blokiraj me 24.09.2014.

    strašno

  • AnteMedo 24.09.2014.

    ovo je bolesbo

Komentiraj...
Vidi sve komentare