To je to što me zanima!

Delta Airlines uvodi direktne letove iz SAD-a za Dubrovnik

Prije samo deset dana američki United Airlines objavio je kako uvodi direktne letove iz New Yorka za Dubrovnik. Delta je tako sada već druga američka aviokompanija koja uvodi direktne letove za Hrvatsku
Vidi originalni članak

Jedna od tri najveće američke aviokompanije Delta Airlines od srpnja uvodi čak četiri direktna leta od New Yorka do Dubrovnika, prenosi Croatian Aviation.

Deltini avioni letjet će iz zračne luke John F. Kennedy, a ovo je druga američka aviokompanija koja uvodi direktne letove za Hrvatsku u samo 3 tjedna.

OD POČETKA SRPNJA United Airlines u Hrvatskoj: Na ljeto triput tjedno izravni letovi iz Dubrovnika za New York

Delta ima svoje glavno čvorište u Atlanti te dodatnih 8 diljem Sjedinjenih Američkih Država, među kojima i zračnu luku John F. Kennedy s koje će kretati letovi za Dubrovnik.

Prije svega 10 dana direktne letove za Dubrovnik iz New Yorka najavila je i kompanija United Airlines. Ona od srpnja uvodi tri tjedna leta.

Na Deltinoj liniji će prometovati zrakoplovi tipa B767-400ER.

Delta Airlines u svojoj floti ima 21 zrakoplov ovog tipa, uglavnom u tri klase: 40 sjedala u business, 28 sjedala u premium ekonomskoj te 178 sjedala u ekonomskoj klasi.

ZAGREB KAO NOVA BAZA Karte od 19,99 eura: Ryanair će iz Zagreba letjeti u 12 gradova

Dubrovačka zračna luka tako će od ovog ljeta imati čak 7 direktnih letova tjedno i to prema čak dvije njujorške zračne luke.

Prva aviokompanija koja je uvela direktne letove za Hrvatsku bila je American Airlines, ali oni ovog ljeta neće prometovati prema Hrvatskoj.

Hrvatska je otvorila svoje granice za goste iz SAD-a što su američke putničke agencije i aviokompanije odmah prepoznale kao priliku. Dolazak ova dva prestižna avioprijevoznika mogao bi pomoći Hrvatskoj da privuče dodatne avioprijevoznike pa se tako ni nove direktne linije za Aziju u budućnosti ne čine nemoguće.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare