To je to što me zanima!

Deset godina zatvora za dilere travom: 'Smatramo se krivima'

Jasmin Korjenić osuđen je na 3,5 godine, a Zlatko Rekić i Zdenko Ljubić na tri godine i tri mjeseca. Nabavljali su i preprodavali marihuanu na području Zagreba
Vidi originalni članak

Smatramo se krivima i ne želimo iznositi obranu, rekli su Ivanu Turudiću, sucu Županijskog suda u Zagrebu, Jasmin Korjenić, Zlatko Rekić i Zdenko Ljubić. Trojac je ustrojio zločinačko udruženje koje je nabavljalo i preprodavalo marihuanu na području Zagreba u svibnju 2014. godine. 

Ljubić je nabavljao veće količine droge koju je držao u unajmljenoj kući. Zajedno s Rekićem marihuanu je isporučivao Korjeniću koji je dogovarao kupoprodaju i prodavao je drugim dilerima i krajnjim konzumentima. 

Korjenić je 12. svibnja 2014. prodao 965,50 grama marihuane. Kupac mu je platio 1700 eura. Potom su dogovorili prodaju još 30 kilograma "trave" za 49.500 eura. Primopredaja je bila 27. svibnja 2014. na parkiralištu trgovačkog centra "Arena". Kada su kupcu predali kombi u kojem je bila droga, on ih je isplatio. No, novac nisu stigli potrošiti jer je kupac bio prikriveni istražitelj. 

Pretragom kuće koju je unajmio Ljubić policija je pronašla još 91 kilogram marihuane.

Korjenić je nepravomoćno osuđen na 3,5 godine, a Rekić i Ljubić na kazne od tri godine i tri mjeseca svaki. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • EdinKrdžalić 06.09.2015.

    Kakvi likovi...

  • GumaKau 04.09.2015.

    decki su osuđeni jer ih je prikriveni istražitelj naveo na kazneno djelo poticanja prodaje ilegalne tvari itd. Da ih ovaj nije tražio oni ne bi "pali"!

  • rimad001 04.09.2015.

    svaka čast dečkima -bez puno natezanja po sudovima i skupih advokata jednostavno su priznali da su krivi,to je rjetkost

Komentiraj...
Vidi sve komentare