To je to što me zanima!

Desetak tisuća građana dobit će poziv MORH-a zbog popune pričuvnih postrojbi OSRH-a

Potvrdili je to u ponedjeljak Ministarstvo obrane nakon što su prvi pozivi stigli na kućne adrese građana
Vidi originalni članak

Desetak tisuća osoba od 27 do 55 godina, koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, u naredna će tri mjeseca dobiti poziv da se jave u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga.

ZOVU OKO 10.000 LJUDI Pozivi za ratne rasporede stižu na adrese hrvatskih građana: Iz MORH-a otkrili o čemu se radi

Potvrdili je to u ponedjeljak Ministarstvo obrane na Hinin upit, nakon što su prvi pozivi stigli na kućne adrese građana.

U razvrstanu pričuvu spadaju osobe koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojnostručna specijalnost. MORH dodaje da je riječ o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga.

- Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga, ali im raspored radi pandemije korona virusa nije mogao biti priopćen tijekom 2020. 2021. i 2022. godine. Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2023. godine poziva se oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika, radi priopćavanja rasporeda - navodi Ministarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 21.03.2023.

    Ja sam malokrvan kao nas "dragi"

  • i.hun 20.03.2023.

    Da li je i Bane na popisu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare