To je to što me zanima!

Desna koalicija ipak je opozvala zabranu pušenja u restoranima

Iako su konzervativne i desne stranke opozvale odluku o zabrani pušenja u restoranima i kafićima, povisili su granicu za kupnju cigareta sa 16 na 18 godina i zabranili pušenje u automobilima u kojima se voze maloljetnici
Vidi originalni članak

Pušenje u austrijskim restoranima i kafićima neće se zabraniti, odlučile su u četvrtak konzervativne i krajnje desne stranke u parlamentu, usprkos peticiji 543.000 građana koji su protiv te odluke.

"Sve do danas nijedna zemlja na svijetu nije napravila korak natrag u zaštiti nepušača", rekla je u raspravi oporbena zastupnica socijaldemokrata Pamela Rendi-Wagner.

Prethodna vlada sastavljena od socijaldemokrata (SPOe) i konzervativne Narodne stranke (OeVP) složila se da zabrana pušenja stupi na snagu 1. svibnja, a odvojene prostorije za pušače postanu nelegalne.

No, krajnje desna Slobodarska stranka (FPOe) je opoziv te odluke postavila kao uvjet za sastavljanje vlade s OeVP-om krajem prošle godine.

Ministrica zdravstva iz FPO-a Beate Hartinger-Klein optužila je oporbu da diskriminira pušače. "Osuđujem marginalizaciju ovisnika", rekla je.

Austrijska liječnička komora i udruga oboljelih od karcinoma pluća proteklih su tjedana skupili 543.000 potpisa, pa će parlament morati razmotriti odluku donesenu u četvrtak. No, peticija ne obvezuje zastupnika da promijene mišljenje.

Iako su konzervativne i desne stranke opozvale odluku o zabrani pušenja u restoranima i kafićima, povisili su granicu za kupnju cigareta sa 16 na 18 godina i zabranili pušenje u automobilima u kojima se voze maloljetnici.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ichbin2 23.03.2018.

    zabrani li se pušenje sigurno bude i promet u tim birtijama dosta pao, a tko i ide u birtije nego cugeri i pušaći. tako je i kod nas to uvedeno pred 10g pa je hrpa birtija propalo, neke se nikad više nisu niti otvorili nakon kaj je opet dopušteno pušit.tako je ovo zdravo razumsko razmišljanje austrijskih političara, bar tog djela koji nije dopustio zabranu

  • Dalibor0704 22.03.2018.

    Očito ih "Zabranjeno pušenje" nije dovoljno animiralo. Kome smeta cigareta, može sjesti na otvoreno.

  • intellectus 22.03.2018.

    Hahaha, u Austriji se uigrava nova momcad, takve korekture su cesto potrebne, uostalom to i mi sami isto cesto cinimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare