To je to što me zanima!

Detalji drame kraj Požege: 'Gle, mama, naš autobus se zapalio'

Autobus star 12 godina, koji je vozio djecu na susret ministranata, zapalio se na vidikovcu Papuk. Prestrašena djeca iz busa su izašla na vrijeme. Izgorio je u potpunosti
Vidi originalni članak

Mama, gle gori autobus, javio mi se mlađi sin nešto poslije 8 sati. Stariji sin i ja smo pretrnuli od straha gledajući video koji nam je poslao, a na kojemu se vidjelo kako plamen sa stražnje strane ‘guta’ vozilo, rekla nam je majka jednog od mladih putnika.

Nasreću, sin joj se nedugo potom javio i rekao kako je sve u redu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rekao je da nema ozlijeđenih jer su svi izašli bez panike i na vrijeme iz autobusa kad se plamen pojavio. Vozač je bio priseban - rekla je majka jednog od 30-ak krizmanika, koji su u subotu iz Župe svetog Luke iz Lukača krenuli na susret ministranata Pleterničke i Virovitičke župe. Djeca u dobi od 12 do 14 godina krenula su na put u 7 sati i u dva sata su trebali prevaliti oko 100 kilometara do središta Požeške biskupije. Autobus se zapalio oko 8.15 sati.

VIDEO: NEMA OZLIJEĐENIH Zapalio se bus pun djece blizu Požege: 'Bili su jako uplašeni'

- Policija i vatrogasci su odmah izašli na teren - rekli su nam iz PU virovitičko-podravske. Brat dječaka, koji je poslao video, rekao je kako je djecu vodio mladić koji trenutačno završava za svećenika.

- Djeca imaju oko 13 godina i svi su iz iste župe. Voditelj je mladi dečko, koji trenutačno završava za svećenika i ovo mu je prvi izlet s djecom. Mislim da je njemu najgore - dodao je brat.

Nakon što su vatrogasci iz Orahovice ugasili požar, autoprijevoznik Željko Šubić iz Pitomače poslao je drugi autobus koji je, kaže, stigao za 20 minuta.

- To me je donekle umirilo. Sin mi se javio iz Požege da su stigli bez ikakvog incidenta, hvala Bogu - rekla je sugovornica.

- Vozač je primijetio dim i odmah reagirao. Zaustavio se, pomogao djeci da izađu i pokušao ugasiti požar, no u tome nije uspio - rekao nam je Šubić dodavši kako je autobus star 12 godina, vrijedan 250.000 kuna, u cijelosti izgorio. Pretpostavlja da je požar izazvalo iskrenje žica koje je, najvjerojatnije, pregrizla lasica.

- Autobus je sinoć bio na putu i kad se vratio bio je topao. U ovo vrijeme godine lasice se znaju uvući unutra kako bi se ugrijale pa je vjerojatno nešto pregrizla - tvrdi Šubić koji navodi da u ovakvim slučajevima osiguravajuća društva rijetko isplaćuju odštetu. Točan uzrok požara znat će se nakon što se napravi očevid. Kontaktirali smo organizatore puta iz Župe sv. Luke Evanđeliste, kao i župnika iz Požege, koji nisu htjeli ništa komentirati.     

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ime5 17.11.2019.

    Molim vas objasnite mi na koju foru pisete kod POŽEGE koja je 3 puta dalje od ORAHOVICE? Zar nebi onda isli Vatrogasci iz POŽEGE, KUTINE ili KUTJEVA? A ne iz ORAHOVICE? eeee novinari moi... vidim geografija vam nije jaca strana. 😂

  • perogovernalo 17.11.2019.

    Trenutacno, ako je trenutak onda se kaze trenutno. TrenuTACNO.

  • srecko64 16.11.2019.

    Sramota i bijeda da se takve kante pustaju na ispitnim stanicama uz mitoligiju. Treba ih kazneno gonit skupa sa vlasnicima autobusa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare