Obavijesti

News

Komentari 9

Detalji drame kraj Požege: 'Gle, mama, naš autobus se zapalio'

Detalji drame kraj Požege: 'Gle, mama, naš autobus se zapalio'
15

Autobus star 12 godina, koji je vozio djecu na susret ministranata, zapalio se na vidikovcu Papuk. Prestrašena djeca iz busa su izašla na vrijeme. Izgorio je u potpunosti

VIDEO

Mama, gle gori autobus, javio mi se mlađi sin nešto poslije 8 sati. Stariji sin i ja smo pretrnuli od straha gledajući video koji nam je poslao, a na kojemu se vidjelo kako plamen sa stražnje strane ‘guta’ vozilo, rekla nam je majka jednog od mladih putnika.

Nasreću, sin joj se nedugo potom javio i rekao kako je sve u redu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:31

- Rekao je da nema ozlijeđenih jer su svi izašli bez panike i na vrijeme iz autobusa kad se plamen pojavio. Vozač je bio priseban - rekla je majka jednog od 30-ak krizmanika, koji su u subotu iz Župe svetog Luke iz Lukača krenuli na susret ministranata Pleterničke i Virovitičke župe. Djeca u dobi od 12 do 14 godina krenula su na put u 7 sati i u dva sata su trebali prevaliti oko 100 kilometara do središta Požeške biskupije. Autobus se zapalio oko 8.15 sati.

Zapalio se bus pun djece blizu Požege: 'Bili su jako uplašeni'
Zapalio se bus pun djece blizu Požege: 'Bili su jako uplašeni'

- Policija i vatrogasci su odmah izašli na teren - rekli su nam iz PU virovitičko-podravske. Brat dječaka, koji je poslao video, rekao je kako je djecu vodio mladić koji trenutačno završava za svećenika.

- Djeca imaju oko 13 godina i svi su iz iste župe. Voditelj je mladi dečko, koji trenutačno završava za svećenika i ovo mu je prvi izlet s djecom. Mislim da je njemu najgore - dodao je brat.

Nakon što su vatrogasci iz Orahovice ugasili požar, autoprijevoznik Željko Šubić iz Pitomače poslao je drugi autobus koji je, kaže, stigao za 20 minuta.

- To me je donekle umirilo. Sin mi se javio iz Požege da su stigli bez ikakvog incidenta, hvala Bogu - rekla je sugovornica.

- Vozač je primijetio dim i odmah reagirao. Zaustavio se, pomogao djeci da izađu i pokušao ugasiti požar, no u tome nije uspio - rekao nam je Šubić dodavši kako je autobus star 12 godina, vrijedan 250.000 kuna, u cijelosti izgorio. Pretpostavlja da je požar izazvalo iskrenje žica koje je, najvjerojatnije, pregrizla lasica.

- Autobus je sinoć bio na putu i kad se vratio bio je topao. U ovo vrijeme godine lasice se znaju uvući unutra kako bi se ugrijale pa je vjerojatno nešto pregrizla - tvrdi Šubić koji navodi da u ovakvim slučajevima osiguravajuća društva rijetko isplaćuju odštetu. Točan uzrok požara znat će se nakon što se napravi očevid. Kontaktirali smo organizatore puta iz Župe sv. Luke Evanđeliste, kao i župnika iz Požege, koji nisu htjeli ništa komentirati.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!