To je to što me zanima!

Dijele ćelije: Dvije krvoločne bande 'strpali' su u isti zatvor

Pripadnici kriminalnih skupina tako su se našli u zatvoru najveće razine sigurnosti i potpuno su izolirani od ostatka svijeta. To bi trebalo spriječiti kriminalne radnje
Vidi originalni članak

Vlasti El Salvadora zatvorenike iz dviju najnasilnijih bandi u zemlji preselile su u isti zatvor. Učinili su to prvi put u povijesti kako bi ih spriječili da i iza rešetaka vode kriminalne operacije.

Snimke premještanja zatvorenika prikazuju vezane članove okrutne bande Barrio 18 koji su prebačeni iz zatvora Ozalco u zatvor San Francisco Gotera. Tamo će se susresti s zatvorenim članovima rivalske skupine Mara Salvatrucha. 

Premješteno je ukupno 1800 zatvorenika koji će biti smješteni prema tome koliko su opasni, a ne prema tome kojoj bandi pripadaju, kazao je glasnogovornik zatvora. Vlasti se nadaju da će tako spriječiti kriminalce da organiziraju svoje aktivnosti iz zatvora. U zatvoru iz kojeg su premješteni nisu u tome uspjeli.

Pripadnici kriminalnih skupina tako su se našli u zatvoru najveće razine sigurnosti i potpuno su izolirani od ostatka svijeta.

Samo od početka ove godine, bande su u El Salvadoru ubile 20 policajaca, dvoje vojnika, šestero zatvorskih čuvara i jednog tužitelja. Samo u ožujku ubijen je 481 čovjek.

Banda Barrio 18 ima oko 35.000 članova, a Mara Salvatrucha je dvostruko veća sa 70.000 članova na obje Amerike. Međusobno se razlikuju po tetovažama kojima su im prekrivena tijela, a svaka banda ima i svoj tajni znakovni jezik.

Ove bande povezane su i s najvećim kartelima u Meksiku.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • varešak 26.04.2015.

    Angeli pakla,opako izgledaju.

  • ilijas 26.04.2015.

    Nek se pokolju medjusobno,

  • Slavonka52 25.04.2015.

    Pametno a vidim po njima ida ih dobro hrane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare