To je to što me zanima!

Dileri hrvatskoga Escobara: Gutali su i po kilogram kokaina

Svi s kojima se Riječanin Stjepan Prnjat (44), poznatiji kao hrvatski Escobar susretao tvrde da je bio miran, staložen i uglađen gospodin te nikome nije palo ni na kraj pameti da vodi paralelni život
Vidi originalni članak

Riječanin Stjepan Prnjat (44), poznatiji kao hrvatski Escobar, kojeg je u četvrtak uhitila slovenska policija zbog šverca 100 kilograma kokaina iz Južne Amerike, već je otprije dobro poznat policiji.

AKCIJA U RIJECI Zaplijenili 100 kg kokaina: Iza svega stoji 'hrvatski Escobar'

Zbog krijumčarenja droge policije više europskih zemalja uhitile su ga u studenom 2007. godine nedaleko od Frankfurta.

U tajnoj operaciji “Kolovoz” otkriveno je da je riječ o velikoj skupini krijumčara drogom koju predvodi upravo Prnjat. Krijumčarska skupina opskrbljivala je i zapadnoeuropsko i hrvatsko narkotržište tzv. “teškim drogama”, kokainom i heroinom, a na teret im se tad stavljala i trgovina bijelim robljem diljem Europe. Mlade djevojke iz istočnoeuropskih zemalja prisiljavali su na prostituciju, a s nekima od njih često su se i sami zabavljali. Grupa krijumčara razgranala se duž cijele Europe.

USKOK OTVORIO ISTRAGU 'Escobar' i ekipa: Tko su ljudi koji su švercali 100 kg kokaina

Tijekom operacije “Kolovoz” mjesecima su tajno praćeni i prisluškivani. Heroin su Balkanskom rutom iz Turske krijumčarili u zapadnu Europu, dok su kokain, što brodovima, što avionima, dopremali iz Južne Amerike.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prljavi novac ulagali su u nekretnine, čija je vrijednost sezala i do vrtoglavih 20 milijuna eura. Tako je Prnjat u Ičićima prljavim kokainskim novcem sagradio vilu Perla s 15-ak luksuznih apartmana “tešku” pet milijuna eura. Vila je često bila okupljalište kokainske vrhuške, ali i mjesto orgijanja s djevojkama. Osim Istre i Kvarnera, hrvatski narkobos često je viđan u Zagrebu i Dubrovniku. U posao s drogom upleo je i suprugu dok je na sestru i majku knjižio nekretnine. Na avionskim letovima iz Kolumbije prema Europi drogu su za Prnjata i ekipu za sitan novac nosili “gutači”. Gutali su i po pola kilograma kokaina, a oni iskusniji, kaže nam naš izvor, u želucu su krijumčarili čak kilogram. Prnjat je tad u Italiji osuđen na 10,5 godina zatvora zbog uvoza, primitka i prodaje velikih količina kokaina i heroina.

DETALJI PAKLENOG PLANA Hrvatski Escobar godinu dana pripremao šverc droge u Rijeku

Kazna mu je istekla u prosincu 2015., a tijekom boravka u bolonjskom zatvoru odigrao je rolu u dokumentarcu “Konačno ponedjeljak”, koji opisuje život zatvorenika. Zadnje dvije godine kazne proveo je u Ravenni radeći s beskućnicima. Inače, po zanimanju je metalni radnik. Županijski sud u Rijeci oslobodio ga je 2012. optužbi za pranje novca. No Vrhovni sud je presudu ukinuo te mu se iznova sudi u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • sadilinikada 10.03.2018.

    Dileri, politicari, carina, policija odvjetnici i sudci bez takve ekipe nema ni uspjeha

  • LANA555 10.03.2018.

    SAIBABA .Odnih sve kreče a pravimo se da neznamo.

  • SAIBABA 10.03.2018.

    Sav taj posao i ide od policijski inspektpra kojima znacka dobro pogodije

Komentiraj...
Vidi sve komentare