To je to što me zanima!

Diljem cijele Hrvatske kišovito, a u gorju moguć i snijeg

I dok će u prvom dijelu dana, u istočnoj Hrvatskoj biti pretežito sunčano uz malo kiše, poslijepodne je moguć poneki pljusak s grmljavinom, većinom u Posavini i zapadnom Srijemu
Vidi originalni članak

Od ponedjeljka ujutro pa sve do navečer, diljem cijele Hrvatske možemo očekivati česte obilne pljuskove, a u višem gorju može pasti i snijeg, javlja HRT. Na Jadranu će puhati jak i olujni vjetar. 

I dok će u prvom dijelu dana, u istočnoj Hrvatskoj biti pretežito sunčano uz malo kiše, poslijepodne je moguć poneki pljusak s grmljavinom, većinom u Posavini i zapadnom Srijemu. Zahvaljujući slabom i umjerenom jugoistočnom vjetru bit će toplije nego u nedjelju. 

VIDEO: BUJICA VODE NA CESTAMA Poplave na splitskom području: 'Voda je poplavila ulice, auti moraju stati jer se ne da voziti'

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu ujutro će biti toplije nego u nedjelju. Osobito do sredine dana će povremeno biti kiše uz grmljavinske pljuskove. Puhat će jaka do olujna bura i sjeverozapadnjak uz valovito more. 

U Dalmaciji će u ponedjeljak jak jugozapadnjak postupno slabjeti, te ponegdje okrenuti na jugo. Pritom će biti i sunčanih razdoblja, ali još i povremene kiše. Najviša temperatura oko 20 °C.

Na jugu Hrvatske će također biti kišno, iako će povremeno vjerojatno biti i malo sunčanih sati. Do jutra će vjetar malo oslabjeti, a danju većinom puhati jugozapadnjak i jugo. Temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

METEOALARM ZA JADRAN Medicane i na Jadranu? Večeras stiže novo pogoršanje vremena, uz olujno jugo nosi obilne kiše

- Od utorka na kopnu povremeno oblaci iz kojih gdjegod može biti kratkotrajne kiše, pa i u obliku pljuska, ponajprije na istoku. Zatim će biti sunčanije. Ujutro svježe i mjestimice magla, najvjerojatnija u srijedu. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a u četvrtak će ponovno zapuhati jugozapadnjak, uz porast dnevne temperature.

Na Jadranu u utorak postupno razvedravanje, a u prvom dijelu dana na jugu još ponegdje pljuskovi. Potom većinom sunčano, a na sjevernom dijelu u četvrtak porast naoblake uz mjestimice moguću kišu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, u četvrtak u okretanju na jugo. Temperatura ujutro malo niža nego u ponedjeljak, a dnevna malo viša. - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare