To je to što me zanima!

Dio Hrvatske pod narančastim alarmom: Dolazi ciklona koja nosi jak vjetar i obilne oborine

Pred nama je još nekoliko kišovitih dana, i ovaj radni tjedan počinjemo u nestabilnoj atmosferi. Uz kišu koje će, kako se čini najviše biti u utorak, do vikenda će biti i razmjerno svježe
Vidi originalni članak

Promjenljivo oblačno. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, u prvom dijelu dana ponajprije u Dalmaciji i na krajnjem istoku, a prema večeri i drugdje. Ponegdje je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab. Na Jadranu umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C, prognoza je DHMZ-a za ponedjeljak.

Pred nama je još nekoliko kišovitih dana, i ovaj radni tjedan počinjemo u nestabilnoj atmosferi. Uz kišu koje će, kako se čini najviše biti u utorak, do vikenda će biti i razmjerno svježe, odnosno temperatura će biti ispod prosjeka za doba godine.

U utorak nam stiže ciklona koja će donijeti obilnu kišu i jak vjetar.

Narančasta razina meteoalarma stoji za Dubrovačko područje gdje se očekuje i više od 60 litara kiše po četvornom metru, uglavnom u ovom, prvom dijelu dana. Na tom području puhat će umjereno i jako jugo, drugdje vjetar u početku slab.

U utorak u cijeloj zemlji kiša, izraženiji pljuskovi i grmljavina, a mjestimice i obilnija oborina. Zapuhat će vrlo jak sjeveroistočnjak. I u srijedu i četvrtak zadržat će se promjenjivo, s lokalnim pljuskovima. Vjetar će sredinom tjedna slabjeti, no do vikenda će ostati razmjerno svježe. I na moru se u utorak očekuju lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi. U srijedu još uvijek nestabilno, dok će u četvrtak biti suho i djelomice sunčano, prognoza je meteorologa Darija Brzoje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ivan Ivić 882 15.05.2023.

    Kako se svijet odnosi prema prirodi tako se ona sada odnosi prema nama. Sada su kiše i poplave, za mjesec dana bit će velike vrućine i sve će gorjeti, negdje potresi negdje oluje negdje orkani i tako sve po zasluzi.

  • 15.05.2023.

    Mi volimo kišu...I ribu kad staroga duje ...Nek se peče i okreče....Traj lA LA ...

  • Mr. Pickles 15.05.2023.

    Nikad "ljepši" svibanj 😝

Komentiraj...
Vidi sve komentare