To je to što me zanima!

Dio SDP-a suprostavio se vodstvu i ostaje uz HDSSB

Osim Maksimovića, uz HDSSB su u vladajućoj koaliciji u skupštini Osječko-baranjske županije ostali SDP-ovac Eklemović, kao i HNS, HSLS...
Vidi originalni članak

Zlatko Maksimović, predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije i član SDP-a, suprotstavio se odluci vodstva svoje stranke o prekidu koalicije s Glavaševim HDSSB-om te je u ponedjeljak nastavio voditi 12. sjednicu skupštine.
- Ne mogu i ne smijem dovesti u pitanje funkcioniranje skupštine. To govorim u ime 18 posto birača, odnosno njih 18 tisuća koji su glasovali za mene na prošlim izborima - rekao je Maksimović najavljujući da će tek nakon sjednice staviti svoj mandat na raspolaganje. Biljana Borzan, saborska zastupnica i članica predsjedništva SDP-a, rekla je, pak, da "bilo koji vijećnik, koji i dalje bude podržavao HDSSB i župana Vladimira Šišljagića, više neće biti član SDP-a". Razlog SDP-ovom prekidu koalicije s HDSSB-om je pravomoćna presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu, a koju Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije i predsjednik HDSSB-a, ne priznaje. Osim Zlatka Maksimovića, uz HDSSB su u vladajućoj koaliciji u skupštini Osječko-baranjske županije ostali još jedan SDP-ovac, Borivoj Eklemović, kao i HNS, Nezavisna lista Gordana Matkovića i HSLS.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jontra69 20.09.2010.

    kako to može biti da parlamentarna stranka nepriznaje sud i pravomoćnu presudu i još nisu dobili zabranu rada?

  • lobotomix 20.09.2010.

    hdssb daje potporu osuđenom ratnom zločincu koji je uz to i bjegunac, te se drznuo izreći kako ga je izdala Hrvatska država. to dovoljno govori o umišljenoj veličini s kakvom je i činio zločine koji su naštetili svima nama. davati potporu takvoj stranci znači raditi protivno interesima hrvatske te je logičan potez sdp-a da se traži izlazak i z koalicije. posebice jer je takva potpora u sukobu sa socijal-demokracijom. hdssb bi trebalo zabraniti zakonom, jer potpora ratnom zločincu bilo koje vrste nije sloboda mišljenja i govora već širenje mržnje i podrivanje demokratskih temelja. osim toga, i hdssb i slične stranke rade samo za svoje interese, a ne za svoje birače. to je, uostalom, i dokazao svojim bijegom njihov član.

  • ribić 20.09.2010.

    Glavaš je prema presudi i potvrdi presude ratni zločinac, šta je onda stranka koja ga priznaje za vođu? Sabor koji čovijeku osumnjičenom za ratni zločin, ne za krađu 12 500 Kuna, isplačuje plaću i naknade ali ne donosi zakon kojim bi se to vratilo i naplatilo u slučaju pravomočne presude, normalno da su si složili zakone koji njih štite, i to je ljudski ali je gnjusno. U ovoj zemlji, jedini koje zakon štiti, su političai i lopovi, opčenito ljudi sumnjivog morala. Dakle ostanak uz ovakvu partiju je u najmanju ruku, nemoralno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare