To je to što me zanima!

DIP će prihvatiti liste HDZ-ove koalicije: Očito se radi o grešci

DIP će prihvatiti kandidacijske liste HDZ-ove Domoljubne koalicije iako je u njihovom naslovu navela pogrešan naziv jednog od koalicijskih partnera
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo (DIP) prihvatit će kandidacijske liste HDZ-ove Domoljubne koalicije iako je u njihovom naslovu navela pogrešan naziv jednog od koalicijskih partnera.

Iz DIP-a su priopćili kako je u rubrici, koja se odnosi na naziv predlagatelja liste, očito omaškom bio naveden pogrešan naziv jednog od predlagatelja. Umjesto pravilnog naziva Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku, bio je naveden naziv Hrvatski rast - HRAST, što je ime stranke koju po Registru političkih stranaka vodi Željka Markić.

Prijedlog Kandidacijskih lista potpisao je Ladislav Ilčić, predsjednik stranke  Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku te ih ovjerio pečatom navedene stranke.

- Državno izborno povjerenstvo provjerilo je zaprimljene Kandidacijske liste i zaključilo da se u konkretnom slučaju radi o  očitoj pogrešci prilikom navođenja naziva predlagatelja na prijedlozima, s obzirom da iz priloga dostavljenih uz prijedloge Kandidacijskih lista nedvojbeno proizlazi da je jedan od predlagatelja Kandidacijskih lista politička stranka  Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku - stoji u priopćenju DIP-a.

Navode kako su predlagatelji lista ispravili prijedloge Kandidacijskih lista, na način da je na onima na kojima je bio naveden pogrešan naziv predlagatelja Hrvatski rast - HRAST sada pravilno naveden naziv Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 173

  • Jackal1 09.11.2015.

    Taj Ladislav Ilčić jel to onaj latentni peder ?

  • Rollan Rollan 21.10.2015.

    Otkud vam pravo da išta ispravljate? Ova ekipa bi željela doći na vlast, a nisu u stanju niti tako jednostavnu stvar ispravno odraditi. Opet su kompilirali i pokazali se u punom "sjaju". Ostavite im kompanjone koje su prijavili, tako i tako nema razike..To mora da je odrađivao neki dojić vaso koji se ne kuži u sitničave razlike. Na isti način će sa kompiliranim glasovima trčati kod plavuše da im pokloni mandat za sastav vlade. Oni nisu bezazleni, već opasni provokatori koji nisu ovo slučajno napravili, bez obzira na "siva" ograničenja.

  • Sir I Vrhnje 21.10.2015.

    Greška se dogodi i glupo je zbog toga raditi medijsku priču. Svi koji rade griješe, svima se dogodi lapsuz, tipfeler i slično pa ne završava sve u novinama. Zamislite kako bi bilo kada bi se novinarske pogreške pisale kao vijest. Evo Vesna Gubo napiše vijest kako je njen kolega Mirko Pomrčina imao puno grešaka u tekstu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare