To je to što me zanima!

Direktor je posudio radnicima 250.000 kuna da vrate dugove

U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu, kaže direktor Tehnixa
Vidi originalni članak

Direktor Tehnixa iz Međimurja Đuro Horvat odlučio je pomoći svojim zaposlenicima kako bi ih motivirao na ostanak u Hrvatskoj.  Emedjimurje piše kako je Horvat svojim radnicima posudio 250.000 kuna kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa. 

- U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu - kaže Horvat. 

U Tehnixu trenutno radi 30-ak ljudi, a do kraja godine, prema Horvatovim riječima, bit će ih stotinjak. 

- Nedostatak radnika u Hrvatskoj vidimo kao izazov. Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući - govori Horvat i dodaje kako je Tehnix u Donjem Kraljevcu sagradila novu tvornicu.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • ivan4364 31.05.2018.

    Čovjek malo je reči svaka mu čast

  • jabuka5 28.05.2018.

    Bog te blagoslovio , dobri čovječe , hvala ti i od mene , e da je još takvih ljudi , , narod bi bio radostan ......

  • Katalonski lopovi 28.05.2018.

    Hahaha nedostaje radne snage pa poduzetnici poduzimaju i ovakve.mjere.đabe kad su sve unistili..vani su bolje place a za 1000€ se ne isplati vracati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare