To je to što me zanima!

Direktori državnih tvrtki zarađuju više od Sanadera

Nema smisla da direktori državnih tvrtki imaju dva ili tri puta veću plaću od premijera - komentirala je menadžerske plaće Kosor, potpredsjednica Vlade
Vidi originalni članak

Nekoliko direktora državnih poduzeća u utorak je premijeru Ivi Sanaderu predstavilo kako će uštedjeti oko 1,5 milijardi kuna. Svi koji to nisu učinili, svoje prijedloge Sanaderu moraju dostaviti do srijede navečer. Moraju se očitovati i o menadžerskim plaćama u njihovim poduzećima koje iznose od 20.000 do 40.000 kuna. Pisalo se da, primjerice, šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković ima oko 37.000 kuna neto plaće, a direktor Croatia Airlinesa Ivan Mišetić više od 40.000 kuna.
- Nema smisla da direktori državnih tvrtki imaju dva ili tri puta veću plaću od premijera - komentirala je menadžerske plaće potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Dodala je kako u utorak nisu razgovarali o plaćama zaposlenika te da neće biti otpuštanja radnika.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • pekinezerka 25.02.2009.

    pa nek imaju! bar ju zarade, a ovi u vladi rade više štete nego koristi tak da su i previše plačeni!!!

  • drug Tito_1 25.02.2009.

    A za poticanje samozapošljavanja branitelja Kosorica daje 30000kn, ....smiješno i jadno.

  • cigo 24.02.2009.

    ...a zasto ne !?...ako vode neku firmu uspjesno, onda je u redu. A za vas mnoge koji Hrvatsku vodite, treba izmisliti dohodak po zasluzi,...samo sto bi onda mnogi od vas zapali u gadan minus.

Komentiraj...
Vidi sve komentare