To je to što me zanima!

Discovery uspješno sletio u Svemirski centar JFK

U sedmočlanoj posadi Discoveryja bio je i japanski astronaut Akihiko Hoshide, a s ISS-a se vratio Reisman, kojeg je zamijenio Greg Chamitoff
Vidi originalni članak

Američki svemirski shuttle Discovery u subotu je sletio na pistu Svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi, na završetku 14-dnevne misije na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), tijekom koje je su njegovi astronauti dopremili i montirali najveći od tri segmenta japanskog svemirskog laboratorija Kibo.
- Dobro je vratiti se, nakon što smo iza sebe ostavili veću i osposobljeniju svemirsku postaju - rekao je zapovjednik Discoverya Mark Kelly u kontaktu s kontrolom leta NASA-e. U sedmeročlanoj posadi Discoveryja bio je i japanski astronaut Akihiko Hoshide (39), iz japanske agencije za istraživanje svemira (JAEA), a s ISS-e se na Zemlju vratio Garreta Reisman, kojeg je zamijenio inženjer leta Greg Chamitoff. Bio je to Discoveryjev 33. let u svemir, 123. ukupno u NASA-inu programu Space shuttle, tijekom kojeg su astronauti obaviti tri svemirske šetnje na ISS-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare