To je to što me zanima!

Diskusija: Naftaši spuštaju cijene, što čekaju mesari?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
INA je napokon vratila cijenu goriva na primjerenu razinu, ali su svi drugi proizvodi, čini se, ostali na razini kao kad je barel nafte koštao 140 dolara
Vidi originalni članak

Mjesecima smo kukali na prevrtljive naftaše koji dižu cijene derivata čim skoči cijena barela sirove nafte, ali ne žure s pojeftinjenjima kad cijena sirovine pada. No, INA se nekako u zadnje vrijeme disciplinirala i, zajedno s ostalim distributerima naftnih derivata, vratila cijenu benzina na normalnu razinu.
No, čini se da ostatak "hranidbenog lanca", koji je poskupljenja nafte uvijek koristio kao izliku za poskupljenje svog proizvoda - žitarica, mahunarki, mesa ili ribe - sad mudro šuti. Nafta je pala, ali oni "love u mutnom" i drže se visoke razine cijena. Je li to samo dojam, ili nas netko opet potiho i legalno - pljačka?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • biby999 15.11.2008.

    Boze ljudi kak ne svacate sad mesari cekaju da ponovo poskupi nafta pa budu oni isli sa cijenom dolje, a ak pa poskupi plin onda budu isli za pregovarcki stol

  • Gatsby 15.11.2008.

    Očito ne kužite logiku razmišljanja ekonomski nepismenih tajkuna, njima je pad cijena goriva motivacija za dodatna poskupljenja , jer ako ste ušparali na gorivu onda imate koju kunu više za njih!

  • Dado_314 15.11.2008.

    a di je Vlada da nas zaštiti??? sram ih bilo!!!!!!!!! i onda onaj Sanader ima obraza poručiti nam da stegnemo remen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare