To je to što me zanima!

Diskusija: Smije li vrh države izbjeći Kornate?

Može li se opravdati odluka premijera Sanadera, Stjepana Mesića i Luke Bebića da ne dođu na Kornate? Je li slanje izaslanika uvreda obiteljima?
Vidi originalni članak

Obljetnice, otvaranja, dočeki sportaša - na svim tim mjestima lako ćemo naići na političare. Hrvatski državni vrh tu se ne razlikuje. Sa šalovima oko vrata sjedili su na utakmicama nogometne reprezentacije. Ali, ni sa šalom ni bez njega, nisu odlučili doći na poprište najveće hrvatske tragedije od Domovinskog rata, na Kornate. Odati počast dvanaestorici vatrogasaca koji su poginuli u borbi protiv vatrene stihije Ivi Sanaderu, Stjepanu Mesiću i Luki Bebiću nije bilo primamljivo. Otvoreno priznaju da su odbili doći jer su obitelji odlučile odbiti državne počasti koje im je namijenio Stjepan Mesić. Moglo bi biti neugodno, pomislili su, i "zaboravili" Kornate. Ima li državni vrh pravo izbjegavati neugodne događaje? Je li odbijanje državnih počasti od strane obitelji dovoljan razloga da Mesić, Sanader i Bebić izbjegnu susret s njima, njihovom tugom i ljutnjom? Jesu li obitelji možda pogriješile kada su se odlučile na odbijanje državnih počasti?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vrbani city boys 02.09.2008.

    bolje da sutim....sramota

  • JAX 30.08.2008.

    mislim da ce ih kornati pratiti cijeli život

  • user_25460 30.08.2008.

    Državne počasti su obiteljima poginulih vatrogasaca ponuđene upravo zato da bi ih oni odbili.Zato da gospoda koja se nisu pojavila na Kornatima imaju \"dobar\" izgovor da se ne pojave na mjestu tragedije.Sramota je i to velika.Boje se na ih možda ne bi dotakla nečija suza ili da ih netko ne bi nešto priupito!Ma zbilja za ovako nešto treba imat(čitaj:ne imat) dušu!Državno poglavarstvo svaka vam čast.Jedina osoba koja među vama ima muda je ŽENA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare