To je to što me zanima!

Diskusija: Treba li početi uzimati porez i bankama?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako je suditi prema najavama premijerke, na red za oporezivanje došao je i Mamić te njemu slični, ali i banke. Kosor je na odmoru otvorila oči?
Vidi originalni članak

Do sada su teret gospodarske krize uglavnom snosili građani kojima su smanjivane plaće, a za spas države izdvaja se i krizni porez. Ako je suditi prema najavama premijerke Jadranke Kosor na red za oporezivanje došao je i Zdravko Mamić te njemu slični, ali i banke. Kosor je na odmoru otvorila oči? Poručila je da Mamić nije zaštićen građanin i da nitko ne može biti zaštićen od plaćanja poreza. Naime, izvršni direktor Dinama, na stotine milijuna kuna od prodaje igrača, nije platio ni lipe državi na osnovu poreza na dobit. No, izgledno je da će se 'udariti' i po bankama. Izgledno je da će uvesti porez na banke, po uzoru na Mađarsku, a od njega bi se u državnu blagajnu moglo sliti 1,7 milijuna kuna. Treba li premijerka ustrajati u svom naumu?
No, već su se pojavili strahovi da bi u slučaju oporezivanja banaka račun na kraju opet platili građani kroz veće kamate, mogla bi se smanjiti i ovako smanjena kreditna aktivnost, a banke bi mogle svoj kapital iznijeti u neku drugu zemlju. Treba li unatoč navedenim prijetnjama krenuti u realizaciju najavljenih mjera?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Grbinho 11.08.2010.

    hmm, pa naravno da treba.. sve je to mafija, besramno kradu pošten narod. fuj jaco, fuj. aj živili

  • plavi cvijet 11.08.2010.

    Naravno da treba. Nije na tržištu jedna jedina banka pa da nas ucjenjuje zato što se nijedna druga ne bi plasirala na naše tržište. Budu li povećavali kamate i nadoknade, treba otvoriti slobodan put nekoj novoj banci i građanima preporučiti prelazak. Mislim da ne rade sve banke istim dogovorom. Sve se bojim da ne postoji neka koja bi vrlo rado uništila jednu ili više njih na našem tržištu.

  • Nesnošljivi 11.08.2010.

    Dobio sam dva minusa u startu? Pa dobro, onda kažem da banke ne bi trbalo oporezivati tj njihovu dobit koja se svodi gotovo sve na kreditima građana i visokim kamatama..već bi banke trebale podići kamate na 40% promjenjivo..i za svaku dobit, od državne blagajne biti nagrađena dodatnim godišnjm bonusom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare