To je to što me zanima!

Divjak još nije odobrila razrede za djecu s posebnim potrebama

Iako nova školska godina počinje u ponedjeljak, postupak izdavanja suglasnosti još nije završen, unatoč požurnicama koje Ministarstvu šalju pojedini osnivači škola, kao i molbama roditelja
Vidi originalni članak

Pet dana prije početka nastave 36 razreda za učenike s posebnim potrebama još nema odobrenje, piše u srijedu Jutarnji list, ističući da je "na čekanju" najranjivija skupina učenika.

Za novu školsku godinu Ministarstvo znanosti i obrazovanja primilo je više od 4542 zahtjeva za odobravanjem pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

PROPALI PROJEKT Mali Vukovarci su žrtve, ostali su bez moderne osnovne škole

Zahtjeve su uputili osnivači škola i, dio njih, udruge. Iako nova školska godina počinje u ponedjeljak, postupak izdavanja suglasnosti još nije završen, unatoč požurnicama koje Ministarstvu šalju pojedini osnivači škola, kao i molbama roditelja, navodi dnevnik.

Paralelno, škole čekaju odobrenja za početak rada posebnih razreda za djecu s teškoćama. Ukupno, na razini Hrvatske, takvih je zahtjeva predano za 36 razreda.

Riječ je o razredima za učenike s lakšim i umjerenim intelektualnim teškoćama, kao i intelektualnim teškoćama, kao i učenike s teškoćama koji ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost. Takvi su razredi mali, broje od troje do najviše osmero učenika, piše Jutarnji list.

VIŠE PREKIDA Trećina škola u Hrvatskoj imat će čak četiri školska odmora

Grad Zagreb od Ministarstva je još u veljači zatražio suglasnosti za pomoćnike u nastavi za 388 učenika s teškoćama.

Do lipnja im je Ministarstvo izdalo suglasnosti za 59 učenika, tvrde u Gradskom uredu za obrazovanje, odnosno za samo 15-ak posto zahtjeva. Ured je zato poslao požurnicu u kojoj prozivaju Ministarstvo zbog tromosti, donosi dnevnik.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Antares777 04.09.2019.

    Ne samo da nisu odgovorili na zahtjeve škola i roditelja, niti odobrili , već su odbili dati asistente dobrom dijelu djece s teškoćama koja su ih imala u prethodnoj školskoj godini, ..... što se događa u Ministarstvu i zašto ne odobravaju asistente niti rješavaju na sva zvona razvikanu inkluziju u redovni sustav, a na koju ih obavezuje Konvencija o pravima djece i osoba s invaliditetom...... neka se ministrica očituje..... vjerovatno šparaju na ovoj populaciji da bi kupili tablete za "školu budućnosti"..... kako li već zovu tu eksperimentalnu fazu kurikuralne reforme

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 04.09.2019.

    haenes je to, a to je gore i od najgorih - hade3eja... pitati se zašto je tak malo članova u toj otrovnoj organizacijici? Zato što za upast u nju moraš biti zadnji od zadnjih, bez ikakvih moralnih vrednota, dno... a takvih je u rvackoj upravo tolko kolko je članstva u haenesu... nego, kada će se olakšati torbetine prvašićima i ostalim osnovnoškolcima poradi pogodovanju izdavačkoj mafiji? Nikad...

  • sitnozubi 04.09.2019.

    hebi ga kad u Hrvatskoj kolo vode marginalci od 2% glasova + manjinci + etno srbi (pupy) i bandičevi pot) kupljeni glasovi.....vjerodostojno

Komentiraj...
Vidi sve komentare