To je to što me zanima!

Divjak 'napala' sveučilišta: Njih se ne smije ni pitati što rade...

Ministrica kaže da postoje veliki otpori u akademskoj zajednici da se unaprjeđuju u poučavanju, te da će Ministarstvo s dva dokumenta utjecati na sveučilišta i učilišta da počnu obavezno primjenjivati bolonjske obveze
Vidi originalni članak

Autonomija sveučilišta znači prepoznati ono što znamo i što ne, a ne da radi tko što hoće, i da ih se pritom ne smije ni pitati što rade, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak na Okruglom stolu o Bolonjskom procesu u zgradi ministarstva u Zagrebu.

Ministrica na Okruglom stolu predstavlja postignuća i izazove s kojima se suočava hrvatski sustav visokog obrazovanja u ostvarivanju ciljeva Bolonjskoga procesa, ali se osvrnula i na politike Ministarstva vezane uz istaknuta područja razvoja visokog obrazovanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izvješće je pokazalo kako u Hrvatskoj tek 46 posto studenata misli da ih studij priprema za nacionalno tržište rada, a njih 26 posto smatra da ih priprema za međunarodno tržište - kazala je Divjak. Uz to, napomenula je kako samo jedna trećina studenata procjenjuje da ih profesori inspiriraju.

- Postoje veliki otpori u akademskoj zajednici da se unaprjeđuju u poučavanju - kazala je Divjak. Navela je kako je neutemeljena arogancija sveučilišnih profesora u poučavanju. 

Napomenula je da će Ministarstvo s dva dokumenta utjecati na sveučilišta i učilišta da počnu obavezno primjenjivati bolonjske obaveze.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • purgerica prva 18.09.2018.

    Nikako da objavi što je 10 mladaca radilo u Limi u svibnju ove godine na jednom sveučilištu pri nekoj crkvi? Tjedan dana ih hranili naši iseljenici, razvažali kojekuda, oni na dnevnicima i tuđoj hrani i prijevozu. Ajmo drugarice Divjak, recite vi nama o čem se tu radilo? Izletu, zabavi? Koji su reztultati tog turističkog putovanja na moj i svih nas - račun? Ak vam trebaju doikazi imam sve fotke!

  • 18.09.2018.

    Ministrica je u pravu;---> Došlo je vrijeme da se i sveučilištima daju novci prema rezultatima. Isto kao i brodogradnji.

  • user_31670 18.09.2018.

    Bas spremam jedno otvoreno pismo vrloj ministrici. Sram ih moze biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare