To je to što me zanima!

Divjak: Pokrenut ću postupak razrješenja ravnatelja u Zadru

Žalosti me što školski odbor nije postupio po prijedlogu inspekcije. Ja ću sada pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja, rekla je danas ministrica obrazovanja Blaženka Divjak
Vidi originalni članak

Minstrica znanosti i obrazovanja najavila je da će pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Joze Dragića. Podsjetimo, jučer je školski odbor jednoglasno odbio prijedlog prosvjetne inspekcije da ga se smijeni zbog propusta u radu.

ODLUKA ŠKOLSKOG ODBORA Žigosanje u školi: Jednoglasno su odbili smijeniti ravnatelja

- Oko slučaja nasilja prema učenici u školi u Zadru prosvjetna inspekcija je nedvojbeno utvrdila da su propusti škole, prije svega ravnatelja, kako u upravljanju školom, kako i uz vođenje preventivnih programa sprečavanja nasilja, ali i u konkretnom slučaju. Svi moramo preuzeti odgovornost i zato je inspekcija tražila smjenu - rekla je ministrica Blaženka Divjak, prenosi N1

- Žalosti me što školski odbor nije postupio po prijedlogu inspekcije. Ja ću sada pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja - rekla je Divjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komentirajući podršku ravnatelju istaknula kako zna da postoji element solidarnosti i da ga razumije, ali ga teško može opravdavati u ovom slučaju "jer su nalazi inspekcije konkretni.

Divjak se o slučaju oglasila i na Facebooku:

Nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež protiv učenika koji je prošlog mjeseca nanio tjelesne ozljede kolegici u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, ovaj slučaj još uvijek nije zaključen.

Prema informacijama koje je prosvjetna inspektorica dobila od škole, Školski odbor je jednoglasnom odlukom odbio prijedlog o razrješenju ravnatelja, usprkos nalazima prosvjetne inspekcije koji su ukazali na nedvojbene propuste u radu ravnatelja. Zato ću danas pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelja.

Borba protiv nasilja u školama prioritet je Ministarstva, a u njoj trebaju sudjelovati prvenstveno škole, odnosno ravnatelji, zatim osnivači, a na koncu i samo Ministarstvo, te dati sve od sebe kako bi se iskorijenilo nasilje u učionicama koje ne možemo i ne smijemo relativizirati i ignorirati. Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ivankapas 07.03.2019.

    Gdo ministrice, ja bi na vasem mjestu prije pokretanja postupka dobro razmislio, naime ravnatelju nije dokazana nikakva krivnja. Mogli bi polomiti zube na ovom slucaju. Vasa lijevicarska orijentacija nedaje vam pravo da zakone tumacite po vasim zeljama, vec morate biti neutralna i pravedna, morate biti ministrica svih gradana Hrvatske, Dobar dan.

  • 07.03.2019.

    Škola kao odgojno-obrazovna ustanova je izgubila svaki smisao. Ako profesor reagira (slucaj Cakovec) ne valja. Ako profesor ne reagira (slucaj Zadar) ne valja. Skola je cista preslika drustva u Hrvatskoj gdje su kriminalci i ubojice slobodni, a kaznjava se babu koja pece rakiju u svom dvoristu. Dakle, sve krece od korumpiranog sudstva koje je rak ove drzave. Ne HDZ, SDP i ostali cirkusi. Sudstvo.

  • bbbdado 07.03.2019.

    Gospođo , ostavite čovjeka na miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare