Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Žigosanje u školi: Jednoglasno su odbili smijeniti ravnatelja

Prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi je žigosao slovo "u", a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao je tada kako je riječ o dječjoj igri

Zadar: Ravnatelj škole u kojoj je učenik žigosao učenicu dao izjavu medijima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
51 komentara

Nakon što je ministrica Blaženka Divjak zatražila da se smjeni Jozu Dragića, ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru, Školski odbor je to jednoglasno odbio.

ŽIGOSANJE I TUČNJAVA U ŠKOLI 'Sotona unosi nemir': O smjeni ravnatelja odlučuje vjeroučitelj

- Nisu prihvatili prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlogu inspektora. Sada je na potezu viša instanca - rekao je za HRT Radio Zadar Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije i dodao da ministrica, ako to smatra opravdanim, može i sama razriješiti ravnatelja.

Podsjetimo, riječ je o školi u kojoj je prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi žigosao slovo "u", a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao kako je riječ o dječjoj igri. Ministarstvo je u školu poslalo inspekciju koja je otkrila propuste u radu ravnatelja, a profesor Ante Ćoza, koji je predsjednik Školskog odbora, odlučivao je o smjeni ravnatelja.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message