To je to što me zanima!

Divjak: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti...

Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima... Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju, rekla je ministrica Blaženka Divjak
Vidi originalni članak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u četvrtak poruku kardinala Josipa Bozanića koji smatra da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.

- Školski sustav uređen je zakonom i Ustavom. Djeci moraju biti predstavljane znanstvene činjenice tijekom obrazovanja... Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima... Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju -  rekla je ministrica. Ponovila je kako je 'škola uređena zakonima i Ustavom i svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti i Crkva to zna'.

BOZANIĆ O KURIKULUMU: 'U obrazovanje treba uključiti i Crkvu i uvažiti stav roditelja'

Podsjetimo, kardinal Bozanić u srijedu je, podsjetimo, poručio kako ''u vrijeme raznih reforma djecu i mlade ne smijemo ostaviti napuštene na njihovim putovima. Zadaća je na starijima, posebno roditeljima, a onda odgojiteljima i učiteljima da ih traže, pratimo, postavljaju pitanja, čuju njihove slutnje i snove, kako bi ih mogli učiti odgovornosti i ljubavi prema drugima''.

- Ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu - napomenuo je Bozanić i dodao kako zbog učinkovita djelovanja važno graditi odgojni savez između navedenih institucija.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 2 x general 20.12.2018.

    sada popovi maltretiraju djecu da poslje vjeronauka, koji je pretežno zadnji sat, djeca ostanu pjevati božične pjesme

  • empatija 20.12.2018.

    Kako se uvriježilo da ovi diđoši s dvije domovine ,tjraju dom8cilne Hrvate.Mi imamo samo Hrvatsku ,nemao kamo bježati

  • RanMi 20.12.2018.

    nisi ti nikada ni imala ovlasti--ni pameti--ni obraza.nije obrazovanje samo za bezboznike.IDI DA NAM SUNCE NEBI ZAKLANJALA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare