To je to što me zanima!

Divjak: Trebamo povećati plaće za zasluženi rad na projektima

Opći uspjeh izračunavati će se samo na kraju školske godine. Škole bi imale programe za darovite i učenike s teškoćama. Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju profitirali bi i nastavnici i učenici
Vidi originalni članak

Naglasak je na mogućnosti da se konačno plati zasluženi rad na europskim projektima, komentirala je ministrica Blaženka Divjak prijedlog izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, koje je njezino ministarstvo pustilo u javnu raspravu.

Radom na projektima nastavnici su se do sada bavili ili izvan radnog vremena, ili su, ako su provedbi projekta posvetili radno vrijeme, zbog toga bili manje plaćeni. Novi zakon trebao bi olakšati i reformu obrazovanja.

- Omogućuje se obrazovna reforma koja je usmjerena na ishode učenja, a ne na bubanje činjenica - objasnila je Divjak. Izmjene zakona će, smatra, dodatno usmjeriti pozornost javnosti na obrazovanje. Kao načelo odgoja i obrazovanja u Zakon ulazi formulacija: “Promicanje odgojnih vrijednosti i vrednota temeljeno na pravu roditelja da samostalno odlučuju o odgoju djece.“

Utvrđuje se uvođenje nacionalnog kurikuluma, vrednovanje ishoda učenja, a škole će moći na temelju nacionalnih uvoditi i vlastiti, školski kurikulum, no tko će ga odobravati, vlada ili ministar, za sada u Zakonu ne piše.     

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Razum999 06.11.2017.

    Ne trebate vi povećavati plaće jer to i ne možete ,samo vratite što ste oteli !!!!

  • ina67 05.11.2017.

    Uz poštovanje prema Vama, sad ne mislim više da ćete nešto i učiniti. Ovo sve izgleda kao želja, no živi bili pa vidjeli.

  • no_country_for_old_men 05.11.2017.

    prazne priče...biće tako kako u briselu odluče...đžaba se svi busate i prčite...poslušnici...pljuc

Komentiraj...
Vidi sve komentare