To je to što me zanima!

Divlja odlagališta otpada niču diljem Hrvatske: 'Katastrofa je iza ugla, skroz smo nespremni'

Najriskantnija divlja odlagališta leže na prostorima nekadašnjih tvornica. Propisi i zakoni postoje i dobri su, tu je i EU novac, ali problem je korupcija...
Vidi originalni članak

Stvar je prilično jasna. Hrvatska ne pazi postojeće, ali i vrlo lako moguće incidente u divljem odlaganju otpada u okolišu. Prvenstveno tu pričam o opasnom otpadu, ali i plastici. Potpuno smo nespremni na moguću katastrofu koja realno može biti 'iza ugla'. Naime, da se kojim slučajem dogodi požar na nekoj od tih, potencijalno opasnih lokacija, kao što je to bio slučaj u Osijeku, scenarij katastrofe bio bi neizbježan, oštrog je stava Vjeran Piršić, predsjednik udruge Eko Kvarner i jedan od najistaknutijih ljudi kad je u pitanju zaštita okoliša.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Miovil 15.10.2023.

    Nema tog gradonačelnika koji može riješiti kulturu i higijenske navike stanovništva.Smeće mogu riješiti samo građani.Vodeći računa o brizi za stanovanje i okoliš.Dužnost države je da kroz poreze osigura modernu tehnologiju za zbrinjavanje otpada.

  • Zagy91 14.10.2023.

    Zakon treba biti promijenjen hitno na način da je zagadjivanje okoliša (ispuštanje plinova, bacanje krutog otpada u okoliš ali i izlijevanje tekućina u vode i more) teško kazneno djelo. Zatvor od minimalno 10 godina i novčana kazna za sanaciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare