To je to što me zanima!

Divno prijateljstvo: Lisica se svaku večer druži s čuvarima

Čuvari Nacionalnog parka Sjeverni Velebit “skompali” su s mladom lisicom koja ih posjećuje svaku večer pa se druže i zajedno si krate vrijeme u noćnim satima
Vidi originalni članak

Čuvari Nacionalnog parka Sjeverni Velebit okruženi su brojnim životinjama, a s nekima se i sprijatelje.

Tako su se “skompali” s mladom lisicom koja ih posjećuje svaku večer pa se druže i zajedno si krate vrijeme u noćnim satima. Dečki brinu o njoj, a dali su joj i ime, kako drugačije nego Lija.

- Lija je postala naša stalna gošća Parka i naša prijateljica. Mi spavamo na terenu i ona baš svaku večer dođe k nama i onda legne kraj nas na travi. Uvijek joj ostavljamo hrane, a počela nam je jesti i iz ruke. Kao pas je. Osjeća se sigurno s nama, a i mi uživamo s njom- ispričao nam je čuvar Adam Rukavina.     

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Blue sea 19.09.2016.

    Lijepo se družiti sa divljim životinjama, ali moraju znati da su lisice veliki prijenosnici neizlječive bolesti "bjesnoća". Svi koji dolaze u doticaj s lisicama trebali bi se cijepiti od bjesnoće. Oni bi mogli i za ovu liju u veterinarskoj stanici zatražiti cijepivo, ako baš ne žele sebe cijepiti, ali najbolje je da se i životinja i ljudi cijepe.

  • škver 18.09.2016.

    Kako ste sretni ljudi...!!! Boj se samo nečovjeka a pun ih je k....!!

  • vana 3 18.09.2016.

    Pametna mala lija :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare