To je to što me zanima!

Dizajner Vladu i MPVEI proziva zbog krađe hrvatskih 'kockica'

Odvjetnica dizajnera Ljubičića je od Vlade i MVPEI-a zatražila da ponište odluku o odabiru vizualnog identiteta. Traži i da u dnevnim tiskovinama objave javnu ispriku
Vidi originalni članak

Poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić prozvao je Vladu RH zbog znaka koji su iskoristili u svrhu televizijskih priloga o ulasku Hrvatske u EU, piše tportal. Ljubičić tvrdi da su crvena i plava kockica koja tvore slova 'e' i 'u' zapravo plagijat njegovog dizajnerskog djela.

Preko svoje odvjetnice od Vlade i Ministarstva vanjskih poslova zatražio je da u roku od 48 sati ponište odluku o odabiru vizualnog identiteta. Također traži da u dnevnim tiskovinama objave javnu ispriku zbog povrede Ljubičićevih autorskih prava. 

Ukoliko traženo ne učine, Ljubičić će se obratiti Europskoj komisiji koja kontrolira 'monitoring' zbog neispunjavanja jamstava na koja se Hrvatska obvezala u poglavlju 7. 

Iz MVPEI-a su odgovorili kako su zaprimili Ljubičićev zahtjev te da će ga razmotriti. 

>>> Cijeli članak pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • BlackJack 21.07.2011.

    Ljudi moji kakva glupost pa di vi živite. Njegovih ruku djelo koje je evidentno kopirano. Ako hocete glupost evo Vam ZAMP koji pljačka narod raspitajte se malo. Ako netko pušta stranog izođaća ti plačaš zamp a to nikad niti ne dode do tog stranog izvodaća to je pravi porez na budale. U suštini čovjek je napravio ukralo mu se i naravno da se buni. Kak bi bilo Vama da Vam otmu Vaš izvor prihoda ne budite smiješni.

  • john perignon 21.07.2011.

    ma jeli ovo sam smislija??? kako domišljato...

  • Qwerty_1 21.07.2011.

    glupost, ali barem prca vladu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare