To je to što me zanima!

Djeca imaju posebne potrebe, a u školi nemaju ni toplu vodu

Roditelji u školu donose vlažne maramice, toaletni papir i sapun. Sve to plaćaju svojim novcem. Sve to plaćaju svojim novcem. Topla voda treba i djelatnicima kuhinje
Vidi originalni članak

Zbog stanja u kojem se nalaze često se događa da se tijekom boravka u školi djeca pomokre, pokakaju... Moj sin je jedan od njih, a u školi ga medicinska sestra ne može ni oprati jer škola nema tople vode - ogorčeno će majka čiji su podaci poznati redakciji.

Zagrebačku OŠ Nad lipom, izgrađenu prije punih 37 godina, pohađaju djeca s intelektulanim i razvojnim poteškoćama. Osnivač je Grad Zagreb, tople vode nema godinama, a nadležni, govori, ništa ne poduzimaju kako bi se taj problem riješio.

- Godinama nas uvjeravaju kako će radovi uskoro krenuti. Program po kojem rade star je više od 30 godina, pa rehabilitatori, logopedi i ostali stručnjaci koji rade s djecom sami osmišljavaju program koji potom stavljaju u kurikulum - pojašnjava mama. Tvrdi kako nastavnici sami moraju plaćati i tečajeve žele li se usavršavati. Dodaje da tople vode ima tek u sklopu sportske dvorane gdje je bojler, no dvorana je pod ključem i nalazi se u podrumu škole, za razliku od djece koja su na trećem katu.

- Kad nekome od djece zatreba topla voda, do nje se ne može tako lako - nastavlja majka. Da stvar bude gora, djeca se ne mogu sama otuširati bez pomoći medicinske sestre, a škola na tom radnom mjestu, na oko 100 učenika, zapošljava samo jednu osobu koja radi u smjenama - objasnila je žena. Roditelji u školu donose vlažne maramice, toaletni papir i sapun. Sve to plaćaju svojim novcem.

U zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport govore kako škola ima sve zakonom propisane dozvole.

- Sukladno redovitom održavanju školskih objekata u Gradu Zagrebu, u tijeku su radovi na sanaciji svlačionice i sanitarnih čvorova uz sportsku dvoranu škole Nad lipom. Također, u tijeku su i pripreme za sanaciju preostalih sanitarnih čvorova u školi, kojom će biti obuhvaćen i razvod tople vode u sve dijelove škole – stoji u dopisu pročelniks ureda Ivica Lovrić.

Vijeće roditelja je od Grada Zagreba, a na što imaju pravo, više puta tražilo elaborat kako bi vidjeli što se u školi namjerava raditi, po kojoj cijeni i u kojem razdoblju. Nikad ga nisu dobili. Topla voda treba i djelatnicima kuhinje koji svaki dan učenicima u školi spravljaju hranu.

- Ne znam kako peru suđe. Škola je nadležnima očito zadnja rupa na sviralu - ogorčeno je majka.     

Djeca s posebnim potrebama pate     

Zagrebačka OŠ Nad lipom za djecu s potrebnim potrebama ima i samo jednu medicinsku sestru na 100 učenika.

Ništa ne brinite, radovi su u tijeku     

Pročelnik Ivica Lovrić poručio je da su radovi u tijeku te da će uskoro obuhvatiti razvod tople vode.     

Idi na 24sata

Komentari 47

  • lavanda67 03.10.2017.

    A ono ce se sada raditi neki novi park, citam ovih dana...

  • 03.10.2017.

    Kako nema ?! Tople vode u vladajućih koliko hoćeš . Udavit će nas sve u njoj.

  • Čavoglavi Hrvat 03.10.2017.

    Afrika sa strujom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare