To je to što me zanima!

Djeca iz Petrinje poslala svoje igračke mališanima na Haitiju

Sve je počelo kad je otac dječaka Jana (6) u vrtiću pokazao fotografije s Haitija, gdje radi za UN. Objasnio im je kako život ondje izgleda nakon katastrofalnog potresa
Vidi originalni članak

Svako dijete donijelo je igračku. Dogovorili smo se da donesu one koje im nešto znače i koje bi voljeli darovati prijatelju, rekla je Anabela Kunert, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji, koja se brine o 25 mališana iz grupe Medvjedići.

Sve je počelo kad je otac dječaka Jana (6) u vrtiću pokazao fotografije s Haitija, gdje radi za UN. Objasnio im je kako život ondje izgleda nakon katastrofalnog potresa 2010. Ono što su čuli i vidjeli djecu je jako potreslo. Uz darove, zapakirali su crteže i pisma te ih po Janovu ocu poslali na Haiti. Dobili su ih njihovi vršnjaci, koji su igračke uzimali bojažljivo, kao da ne vjeruju da su stvarno njihove. Odgojiteljica Maja Latin kaže da su “medvjedići” postali suosjećajniji. Sad, kada netko prigovara o igračkama ili hrani, drugi ga upozoravaju kako siromašna djeca na Haitiju nemaju igračke ili nemaju što jesti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • suga_mama 22.12.2011.

    srednja škola petrinja prošle je godine postala kuma jednom djetetu u tanzaniji kojemu će plaćati školovanje i slično

  • tyny 22.12.2011.

    bravo djeco!!!!!! O ovakvim stvarima treba pisati , a ne samo o lošima. Da je bar više takvih akcija da djeca nauče više o dobroti.

  • beebee 22.12.2011.

    kvalitetni se ljudi grade od malih nogu....koliko ih je bolje na ovakvim primjerima učiti humanosti i suosjećanju, a ne samo mentalitetu :"moraš kupit sve"! Bravo za ovu inicijativu! :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare