To je to što me zanima!

'Djeca obitelji Božić moraju se vratiti roditeljima u Maslenicu'

Odvjetnik obitelji Božić objavio je sudsku odluku u kojoj stoji da njihova djeca, koju je Centar za socijalnu skrb oduzeo 12. srpnja, moraju biti vraćena roditeljima...
Vidi originalni članak

Odvjetnik obitelji Božić Mate Knezović objavio je sudsku odluku u kojoj stoji da njihova djeca, koju je Centar za socijalnu skrb oduzeo 12. srpnja, moraju biti vraćena roditeljima:

- Uz suglasnost obitelji Božić svima javljam ekskluzivnu radosnu vijest: Županijski Sud u Zagrebu uvažio je žalbu roditelja djece Božić i ukinuo odluku Općinskog suda u Zadru. To znači da je odluka pravomoćna i da se djeca moraju vratiti u obitelj. Čestitamo obitelji Božić i nadamo se da ubuduće neće biti tako grubih postupaka (privremenih mjera) prema siromašnijim obiteljima. Država je dužna pomoći siromašnim obiteljima, a ne im zbog toga oduzimati djecu. Kakve su traume djeca i roditelji imali, da bi se na kraju pokazalo da se radilo o nezakonitom postupku to nećemo nikada doznati - napisao je Knezović na Facebooku. 

Vijest o vraćanju djece je za Antenu Zadar potvrdila i majka djece Tomislava Božić. Istaknula je kako je pokušala doći do svoje socijalne radnice Tine Čirjak, ali nije uspjela. Tomislava kaže da njihova agonija još ne završava jer im je na Županijskom sudu u Zagrebu 24. kolovoza zakazano novo ročište.

- Prvostupanjska odluka suda je ukinuta. U kolovozu nas čeka novo ročište kod sutkinje Vesne Žulj, a koja nas na prijašnjem ročištu nije htjela saslušati i uvažiti naše argumente. Sada će to morati učiniti - rekla je Tomislava.

Roditelje se teretilo da su djeca zapuštena

Djelatnici Centra za socijalnu skrb uz asistenciju policije odveli su petogodišnju djevojčicu i četverogodišnjeg dječaka iz kuće Tomislave (23) i Ante Božić (39) u Maslenici ispod Velebita 12. srpnja. Najmlađe, jednogodišnje dijete Božićevih smjestili su u zagrebačku bolnicu. 

Roditelje se sudskim putem  teretilo da su djeca zapuštena, da otac konzumira alkohol, a majka neracionalno troši kućni budžet te da nemaju kulturno higijenskih navika I da loše njeguju najmlađe prijevremeno rođeno i bolesno dijete s teškoćama u razvoju. 

Nakon sudske presude da su djeci ugroženi život, zdravlje i razvoj ako ostanu s roditeljima, roditelji su imali vremenski rok da djecu dobrovoljno izruče. Nisu to učinili, a dobili su i podršku, zbog koje je Vesna Burčul, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru zatražila da se javnost ne upliće u slučaj te da ih se pusti da na miru rade svoj posao. 

Rekla je i da su djelatnice Centra zbog ovog slučaja tada dobivale i prijetnje smrću.  No kako Božići nisu dobrovoljno izručili djecu,  stigla je ovrha nad djecom koja je u utorak i provedena bez opiranja. 

 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • trinker 29.07.2016.

    svi bi se samo pikopčavali na državni trošak a naročito vjernici

  • kardinall 28.07.2016.

    Koliko ovi likovi iz ove priče imaju dijece?? Daj treba joj podvezat jajnike !! Socijala ajme a samo djecu prave da nemoraju raditi!!

  • snork 28.07.2016.

    mislim se da netko iz czs nije u ovoj obitlji vidio laki plijen. uzet ćemo im djecu,a pošto su siromašni i jadni lako ćemo im prišiti što god treba, a sebi fino u džep spremati novac koji dobijaju po djetetu. smrdi da teški kriminal!

Komentiraj...
Vidi sve komentare