To je to što me zanima!

Djeca su puzala oko svećenika i lizala šlag s njegovih koljena

Poljska: Roditelji djece brane svećenika i kažu da je riječ o šali. Njegov kolega tvrdi da je to tradicija te da obred inicijacije izgrađuje zajednicu i međusobno povjerenje
Vidi originalni članak

Na web stranici škole u Lubinu u Poljskoj pojavile su se nedavno fotografije svećenika Martina K. (42) koji sjedi na stolcu obučen u majicu i kratke hlače, a u ruci drži štap. Oko njega na podu pužu djeca, učenici stari oko 14 godina. Djeca, koja su se maskirala u mačke, odnosno na licu šminkom nacrtala šare i brkove, puze prema svećeniku, a neka od njih ližu šlag koji on ima na koljenima, piše Fakt. 

Svećenik Martin K., koji je i ravnatelj škole kaže kako se nitko dosad nije žalio na sporne fotografije. 

- Slične su fotografije objavljene i prošle godine, a nitko nije ni trepnuo - rekao je Martin K. 

Roditelji djece su stali na njegovu stranu i rekli za poljske medije kako je riječ o šali. 

Kazimierz Sowa, svećenik, novinar i direktor Religije.tv također brani kolegu te objašnjava da je riječ o poljskoj tradiciji. Dodaje kako takvi obredi izgrađuju zajednicu i povjerenje te da je to zapravo inicijacija kakva npr. postoji u vojsci. 

Fotografije su u međuvremenu maknuli s web stranice škole, a lokalni tužitelji su pokrenuli istragu. No kako piše Daily Mail, protiv svećenika neće biti podignuta nikakva prijava, ali je njegovo ponašanje opisano kao "neukusno". 

Idi na 24sata

Komentari 310

  • FoxiOsk 27.10.2012.

    bolest ne bira !

  • tabita 01 28.09.2012.

    nadajmo se da si je barem koljena opral

  • ssdf 25.09.2012.

    fuj bolesnik, prefuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare