To je to što me zanima!

Djeca su vratila novčanik s 1100 kuna bolesnom djedu

Šest dječaka i dvije djevojčice maštali su što sve mogu kupiti. No, odlučili su naći vlasnika. Njegova kći skoro se rasplakala vidjevši djecu na vratima
Vidi originalni članak

Dvije djevojčice (10) pronašle su novčanik pun novca kraj Osnovne škole Vjenceslava Novaka u zagrebačkoj Dubravi. Curice su se rolale i na klupici zamijetile novčanik. Plašljivo su mu prišle i otvorile ga. U novčaniku je bilo 1100 kuna, a curice, koje nikada nisu vidjele toliko novčanica, odmah su pozvale šest prijatelja koji su se igrali u blizini. Djeca su već počela maštati što sve mogu kupiti za taj novac, no onda su u novčaniku pronašli invalidsku iskaznicu. Odlučili su novac vratiti vlasniku Milovanu M. (74) koji boluje od Parkinsonove bolesti. Pronašli su adresu i zaputili se prema stanu umirovljenika. Vrata im je otvorila vlasnikova kći Željka. Umalo se rasplakala vidjevši da su djeca donijela mirovinu njezina oca. Dala im je sto kuna da se počaste sladoledom, piše Jutarnji list. Djeci nitko u školi nije vjerovao da su učinili dobro djelo, sve dok Željka nije posjetila ravnatelja idući dan. Na školu je objesila poruku u kojoj je zahvalila poštenoj djeci u ime oca. Ravnatelj je za djecu imao samo riječi hvale, a mali heroji su za nagradu samo zaželjeli da nemaju domaću zadaću do kraja godine.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • deda22 15.06.2010.

    bravo dječaci,mnogi bi se trebali ugledati na vas

  • Piknik 15.06.2010.

    a slatko mi je ovo da nemaju domači do kraja godine...svaka im čast.

  • nastasja07 15.06.2010.

    Kada bi novinari ispričali više ovakvih priča, kojih zasigurno ima za svaki dan, prestali bi vjerovati da je sve otišlo k\' vragu i da više nema nikakvih vrijednosti i slično... Stvarno mislim da je najveći dio ljudi i dalje normalan i vrijedan i pošten ali to je tako dosadno pa nas zasipaju nenormalnima, bezvrijednima i nepoštenima. Ova djeca nisu napravila ništa spektakularno. Napravila su nešto normalno. A to je danas senzacija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare