To je to što me zanima!

'Djeca trebaju izaći iz učionica, nastava mora biti u prirodi'

Monbiot tvrdi i da djeca koja u školama imaju loše ocjene, na nastavi u prirodi pokazala da imaju nevjerojatnu mogućnost zapažanja i više su se angažirala
Vidi originalni članak

George Monbiot, britanski pisac, politički aktivist i aktivist za zaštitu okoliša, snimio je video kojim želi ukazati na to da djeca trebaju što više vremena provoditi u prirodi. Smatra da bi djeca trebala izaći iz učionica te da bi se, što je više moguće, nastava trebalo odvijati u prirodi. Monbiot tvrdi i da su djeca koja u školama imaju loše ocjene, na nastavi u prirodi pokazala da su intuitivna, da imaju nevjerojatnu mogućnost zapažanja te su se puno više angažirala nego na satu u školi. 

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • HE-MAN 14.04.2015.

    Kao prvo SKOLE treba SVE ukinuti jer su skole od prvog dana bile u sluzbi ZLA i POKVARENE DRZAVE.Sve ih treba porusiti do TEMELJA.Ucitelje na goli otok poslati(jer ovo danas nisu ucitelji).Kao drugo djeca i ODRASLI TREBAJU bar par sati svaki dan VANI provesti jer ljudsko tjelo ne moze prezivjeti bez sunca.Dobro je i za tjelo i za dusu i dovoljno sunca ljeci SVE(ali ne previse sunca).Ne dajte se zavarati sa ovim jeftinim trikovima pomocu kojih zele produljiti AGONIJU djece koja samo zele biti spontana i igrati se slobodno sa svojim prijateljima BEZ tih prokletih mobitela koji im unistavaju mozak,dusu i odnose.

  • Am14cv 13.04.2015.

    Tako je! Učinite nešto da izađemo van i prestanemo bubat napamet nebitne informacije

  • češnjakolog 13.04.2015.

    Super metoda.....za zdrav duh i tijelo....i razvijanje ljubavi prema prirodi. I nama odraslima dobro bi došle edukativne radionice u prirodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare