To je to što me zanima!

Djeca u Vladi RH: Odučili su krenuti u život bez ovisnosti

S programom IMAM STAV promiče se pozitivno i zdravo ponašanje te se utječe na prevenciju korištenja sredstava ovisnosti (pušenja, korištenje alkohola, kanabisa...)
Vidi originalni članak

Udruga PET PLUS organizirala je s učenicima osnovnih škola snimanje preventivnog video spota u Vladi Republike Hrvatske, u okviru programa IMAM STAV. Na visokom sastanku u Vladi djeca su odlučila krenuti u život bez ovisnosti. 

Općenito, s programom IMAM STAV promiče se pozitivno i zdravo ponašanje te se utječe na prevenciju korištenja sredstava ovisnosti (pušenja, korištenje alkohola, kanabisa i drugih sredstava ovisnosti).

Program IMAM STAV/ Unplugged najučinkovitiji je, po izvorima iz središnjice u Bruxelles-u,  europski školski program prevencije kojemu su ciljana skupina mladi ljudi u dobi od 12 do 14 godina i njihovi roditelji. Program je inovativan jer je razvijen kao rezultat više zemalja Europske unije u okviru projekta EU-Dap, European Drug Addiction Prevention (Europski projekt prevencije ovisnosti o drogi). Ovaj uspješan europski program prevencije temelji se na učenju životnih vještina i konceptu socijalnih utjecaja.

UDRUGA PET PLUS provodi program IMAM STAV uz podršku Ministarstva zdravlja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga u osnovnim školama već treću godinu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kreskor 07.12.2013.

    najveća ovisnost u našoj državi je NEZAPOSLENOST,350 i nešto tisuća registriranih na zavodu i još toliko neregistriranih ovisnika,jer kad jednom dođu na burzu teško se skidaju s nje,dok dileri"djelatnici na zavodu za zapošljavanje" uživaju sve moguće blagodati kao što su pauze od 9 do 12,kafenisanje po špicama i kurčenje po gradu u novoj obleki,nadam se da će skora krvava revolucija odlučiti tko je dostojan živjeti u lijepoj našoj...

  • Capafiori 07.12.2013.

    UDRUGA PET PLUS provodi program IMAM STAV uz podršku Ministarstva zdravlja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga u osnovnim školama već treću godinu, dok se istovremeno pokušava legalizirati korištenje marihuane. Nije moguće da toj djeci pričaju viceve o neštetnosti opojnih sredstava? :(

  • MI-MA 07.12.2013.

    vodite djecu iz Vlade da ih ne pokvare dok su još mali. Od ove Vlade nemaju što pametno naučiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare