To je to što me zanima!

Dječaci heroji: 'Izvukli smo curice i odnijeli na sigurno'

Tomislav i Marijan su pili kavu. Vidjeli su kroz prozor kako automobil klizi u rijeku i čuli ženu koja zove upomoć. Odmah su sišli i sjurili se niz nasip
Vidi originalni članak

Kćeri sam vozila u vrtić. Stala sam na kiosku i kupila novine. Automobil sam parkirala, ali nisam povukla ručnu kočnicu. Odjednom je automobil krenuo. Potrčala sam za njim, no survao se prema ledenoj Pakri. Sjurila sam se niz nasip, otvorila vrata automobila i uzela jednu od djevojčica. Za mnom su se sjurila i dva mladića, koji su mi pomogli izvući djevojčice. Uplašila sam se, kao i moje curice, koje nisu prestajale plakati - prepričala nam je Maja Č. (32) iz Pakraca.
Njena Opel Meriva u kojoj su bile djevojčice (stare 3 i 5 godina) u petak oko 7.30 sati u Ulici Petra Preradovića završila je u rijeci Pakri. Dječaci heroji koji su joj iz vode pomogli izvući djecu su Tomislav Odobašić (15) iz Zagrađa kraj Pleternice i Marijan Francuz (16) iz Gradaca kraj Pleternice.
Tomislav je učenik srednje obrtničke škole, a Marijan srednje medicinske u Pakracu. Zajedno žive u iznajmljenom stanu u zgradi koja se nalazi kraj rijeke Pakre.
- Marijan i ja smo sjedili i pili kavu prije jutarnjeg polaska u školu. Kroz prozor smo vidjeli kako automobil klizi u rijeku i čuli ženu kako viče: 'Pomozite ljudi, djeca su mi u autu’. Odmah smo sišli i sjurili se niz nasip. Automobil je već većim dijelom potonuo. Zajedno sa ženom otvorili smo stražnja vrata i vidjeli jednu curica u dječjoj sjedalici, a drugu na sjedištu pored nje. Voda im je već došla do pasa. Izvukli smo ih i odnijeli na sigurno te se vratili i pomogli ženi da se popne uz nasip - opisao nam je dramatične trenutke spašavanja Tomislav Odobašić.
Nitko, srećom, u ovoj nesreći nije ozlijeđen, a Opel Merivu su iz ledene rijeke nakon nekoliko sati izvukli pakrački vatrogasci. Svi koji su s obale Pakre promatrali dramatično spašavanje kažu kako su dječaci pravi heroji, jer bez njihove hitre reakcije ishod je mogao biti sasvim drukčiji i tragičniji.

SLETJELI U RIJEKU: DJEČACI SPASILI CURICE OD UTAPANJA

Idi na 24sata

Komentari 26

  • blur 06.02.2010.

    da Zekica bravo ,najbolje bi bilo da ju se još u zatvor strpa....ma daj molim te.....moglo se dogoditi bilo kome od nas,zlu ne triba puno

  • olnada 06.02.2010.

    Bravo decki!!!!!!

  • user_44624 06.02.2010.

    Ne zelim sad svima kvariti veselje, i ja cestitam deckima, ali nikad jos nisam procitao vijest na 24sata.hr u kojoj je bio pravi naziv vozila. Ovo je astra, ne meriva, znam da su golf i polo isto jako slicni, ali ako ne znate koji je tocno, radije nemojte napisati nista.. hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare