To je to što me zanima!

Dječak (10) najmlađi osvajač kviza Masterminor

David Verghese (10) iz Merseysidea pobijedio je u dječjoj inačici "Masterminora" i tako postao najmlađa osoba koja je osvojila to natjecanje
Vidi originalni članak

Riječ je o kvizu koji se prikazuje na BBC-u, a specijalnost mladom Davidu bila je triologija Jurassic Park te Ratovi zvijezda i George Lucas koji mu je omiljeni redatelj. U finalu je pobijedio osvojivši 31 bod od čega je 15 osvojio upravo na pitanjima iz svoje "specijalnosti", a ostalih 16 u općem znanju.
Njegovi roditelji izjavili su kako on nije ništa posebno nadaren od ostale djece, a tajna njegovog upjeha je samo u čitanju knjiga.
- Volim kvizove. Nisam bio nervozan i samo sam se koncentrirao na pitanja. Odgovore tražim u knjigama koje svake večeri po dva sata čitam prije spavanja - rekao je David.
Njegova majka Rama je istaknula kako je David oduvijek želio sudjelovati u ovom kvizu, a sada ga je napokon i osvojio.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 22.12.2007.

    sad si moze kupit komp i play da nemora citat :) Mnoga djeca ostaju \"zatupljena\" jer uopce ne citaju. Gledaju nekakve blesave filmove igraju se na kompjuteru, play station im je must. oni vise neznaju sta je nogomet, igra skrivaca, lovice, policajac i lopov i te igre! Samo se doma tove junk foodom i igrajute te zatupljujuce igre !

  • prizemlje 22.12.2007.

    da da knjige...svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare