To je to što me zanima!

Dječak (13) popeo se na Everest pa nazvao mamu

Jordan Romero (13) iz SAD-a penjao se s ocem i trojicom šerpa. Postao je najmlađi čovjek koji je osvoji najviši vrh svijeta. Želi osvojiti sve vrhove
Vidi originalni članak

Jordan Romero (13) postao je najmlađi alpinist koji se popeo na najviši vrh na svijetu. S Mount Everesta, visokog 8848 metara, satelitskim telefonom je nazvao majku Leigh Anne kako bi joj rekao da su se popeli. Ona je kod kuće u Kaliforniji pratila dječakov put preko GPS-a. Na planinu se penjao s ocem Paulom i trojicom šerpa, a posljednji uspon s kineske strane planine počeli su u petak.
Dječak iz mjesta nedaleko Los Angelesa s 10 godina je postao najmlađi Amerikanac koji se popeo na Kilimandžaro, najviši vrh Afrike. Nakon toga je svladao još četiri najviša vrha svijeta, uključujući i Mount McKinley na Aljasci. Kada je imao devet godina vidio je sedam najviših vrhova svijeta na školskom zidu. Tada se dosjetio da bi se volio popeti na sve njih.
- Rekao sam to ocu i nije odbio. Odmah smo počeli trenirati - kazao je Jordan. Inače, najmlađi čovjek koji je prije Jordana 'osvojio' Mount Everest bio je Nepalac Temba Tsheri, a tada je imao 16 godina.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kokomoon 22.05.2010.

    koga bi okrivili roditelji da je mali strado??? Ma fujjjjjj..ne znam sto je gore , ovakve gluposti ili teme o Farmi

  • tajnamoja 22.05.2010.

    Bok mama, ja sam na Everestu, ne brini sve 5.

  • andjeo_s_greskom_ 22.05.2010.

    Vidi lijepe vijesti, tko bi rekao! Ja već mislila da je netko poginuo, ili da ga je tam helikopter pregazio,,, ma svašta mi palo na pamet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare