To je to što me zanima!

Dječak (15) išao po loptu u rijeku Dravu, još ga traže

Dječak je namjeravao dohvatiti loptu koja je odletjela u rijeku. Prethodno se igrao s godinu dana mlađim prijateljem. Za njim tragaju osječki specijalci
Vidi originalni članak

Pripadnici osječke postrojbe Specijalne policije i ophodni čamac Lučke kapetanije ne odustaju od potrage za Denisom Horvatom (15) iz Josipovca koji se u petak navečer najvjerojatnije utopio u Dravi u naselju Karašica kraj Josipovca. No Nedjeljko Horvat, Denisov otac, ne vjeruje u najgori ishod sve dok ne vidi njegovo tijelo.

- Znam da se Denis strašno plaši vode. Pa ni u bazenu ne ulazi u vodu dublje od koljena! Nije mi jasno kako se uspio nagovoriti da ode ondje gdje inače nikad prije nije ni išao. Prije bih povjerovao da je na njega pao avion nego da se utopio - priča Nedjeljko Horvat.

Kaže da je od drugih čuo priču kako je Denis krenuo prema lopti i upao u šest metara duboku rupu iz koje se nekad vadio pijesak. Počeo je tonuti, a za njim je skočio prijatelj koji ga je uspio i uhvatiti. Denis se popeo na njega, ali su onda obojica potonula. Denisa više nitko nije vidio da je izronio. Otac kaže da je Denis prije odlaska na picigin komentirao slučaj prijatelja koji se objesio prije nekoliko dana. “Kako je tako nešto mogao učiniti roditeljima?”, pitao se Denis.

Trojica gostiju kafića pokušali su ga spasiti

Društvo je igralo picigin. Počeli su vikati da se Denis utapa. Trojica gostiju lokala skočila su u rijeku pronaći mladića, ali nisu uspjeli. Drava je ovdje duboka i brza, priča Mario Majić (28), konobar kafića ispred kojeg se sve odigralo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • graziella 28.05.2011.

    Mislim da je ovo najveća noćna mora svakog roditelja.Da ti tako nestane dijete u jednom trenu.Samo želim roditeljima da skupe snagu i prežive ove teške trenutke za njih.

  • markiša 28.05.2011.

    gašpar.nemaš pojma o ovome i bolje bi ti bilo da šutiš....on se uopće nije htjeo dokazivat,bio je neplivač i samo je krenio za loptom,te se spotaknuo....

  • Gašpar 28.05.2011.

    Svake godine ista tužna priča i zašto se utapljanja događaju baš starosnoj dobi od 12-22 god.??? Zato jer svojim skakanjem u rijeku ili nešto slično pokazuju i dokazuju jedan drugom koliko su hrabri i odlučni (naročito ako je i alkohol prisutan) jer se radi o pojačanoj hormonalnoj aktivnosti !! Stoga često precjenjuju svoje mogućnosti ,a opasnosti uopće ne registriraju pa tako dolazi do nesreće i onda se svi kao čude što se takvo što dogodilo baš tom djetetu ili mladiću ??? Ove godine će sigurno biti još žrtava na Dravi i to samo zbog navedenih razloga i tu ne možemo ništa osim gledati kako mladi životi odlaze zbog gluposti !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare