To je to što me zanima!

Dječak (7) se utopio u bazenu: Odvjetništvo diglo optužnice

Djecu su ostavili bez nadzora da se kupaju u dijelu bazena s uključenom ‘divljom rijekom’ bez obzira na njihovu dob i plivačke sposobnosti, što je završilo tragedijom u kojoj je dječak izgubio život
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo iz Koprivnice je u patak, pred Općinskim sudom u Koprivnici podignulo optužnicu protiv četvero ljudi smatrajući ih odgovornim za utapanje dječaka (7) na bazenima u Koprivnici tijekom proslave dječjeg rođendana.

TRAGEDIJA Na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se dječak (8)

Njih se sumnjiči za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno prouzročenja smrti iz nehaja. Optužnicom je obuhvaćena 39-godišnjakinja koja je tada bila voditeljica bazena, jer je dopustila 23-godišnjoj i dvije godine mlađoj studentici da obavljaju poslove animatora na proslavi dječjeg rođendana, a da ih prethodno nije osposobila za rad na siguran način, te da na bazenu nije osigurala prisutnost zaposlenika koji je osposobljen za takav rad.

TRAGEDIJA U KOPRIVNICI Nakon utapanja dječaka: Šefica Gradskih bazena dala ostavku

Studentice se terete da su protivno kućnom redu bazena, u kojem se navodi da djeca u dobi do 10 godina ne smiju bez nadzora samostalno koristiti bazen, dogovorile sa spasiocem (39) da uključi ‘divlju rijeku’. On prije toga provjerio jesu li djeca u bazenu u pratnji odraslih niti je na to upozorio studentice, koje u tom trenutku nisu bile u pratnji djece, ali ni uz bazen.

UTOPIO SE Četvero prijavljenih zbog smrti dječaka na bazenu u Koprivnici

Ostavivši ih bez nadzora da se kupaju u dijelu bazena s uključenom ‘divljom rijekom’ bez obzira na njihovu dob i plivačke sposobnosti, što je završilo tragedijom u kojoj je dječak izgubio život. Istraga na kojoj se temelji optužba je utvrdila da je voditeljica (39) bazena znala da bazeni nemaju napravljenu procjenu rizika područja određenih za kupanje i da se zbog toga radi o visokorizičnom kupalištu.

Odnosno da u rekreacijskom bazenu postoji povećana opasnost u dijelu “divlja rijeka” s pojačanim protokom i dubinom vode od 133 cm, a dopustila je kupanje. Njoj kao prvooptuženoj u slučaju da bude proglašena krivom prijeti kazna zatvora u rasponu od jedne pa do osam godina. Animatorice i spasiocu prijeti kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci pa do pet godina. Podsjećamo da se tragedija koja je šokirala javnost dogodila lanjskog 15. travnja. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • liliana 11.03.2019.

    Uključili divlju rijeku klincima od 7 godina i dubina 1,5m.Strašno a gdje su bile te mame.

  • 10.03.2019.

    Tragedija i tragedija sustava. Očito je da ta građevina nije trebala dobiti ni uporabnu dozvolu, niti odobrenje za obavljanje djelatnosti. Slično je kada dođeš kod liječnika, a on te niti ne pogleda; natipka ti recept i kaže "Izvolite, do viđenja". Slično je i sa zapošljavanjem studentica. Mislim da su one ovdje najmanje krive.

  • Goran 111 09.03.2019.

    Cijenjeni novinar je "zaboravio" napisati da je optužnica podigunuta i protiv 1 pravne osobe, odnosno koncesionara koji upravlja gradskim bazenima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare