To je to što me zanima!

Dječak (8) je krenuo na put, a koža mu se raspada od rana...

BORBA ZA OSMOGODIŠNJAKA: Malenom Irancu koža se i na najmanji dodir pretvara u rane. Bio je dehidriran i imao tek 18 kg. Žele ga prebaciti u Njemačku
Vidi originalni članak

Liječnici iz Klaićeve već se danima bore za oporavak iranskog dječaka (8) s buloznom epidermolizom. Riječ je o bolesti pri kojoj i najmanji dodir kožu pretvara u rane. 

Ni sam sanacijski upravitelj Klaićeve dr. Zoran Bahtijarević ne zna kako je teško bolesni dječak uopće prevalio tako dalek i iscrpljujuć put.

Primljen u bolnicu u teškom stanju

- Kod nas je stigao u četvrtak iz osječke bolnice, a primili smo ga potpuno dehidriranog, opasno pothranjenog sa svega 18 kilograma i u teškoj kožnoj infekciji. Bio je prestrašen, nepovjerljiv, no malo se smirio kada mu je stigla majka. Njihova je želja život nastaviti u Njemačkoj, gdje će njezin sin imati doživotnu liječničku skrb i jedva smo je uspjeli uvjeriti kako je najbolje da u ovom stanju ostane kod nas dok se ne osigura njegov transport u Njemačku. Dječakovo stanje je doista jako ozbiljno i ne dopušta bilo kakvu improvizaciju - govori dr. Bahtijarević. 

Odlično reagira na antibiotsku terapiju

Na antibiotsku terapiju, kaže, dječak odlično reagira, trenutno je u izolaciji, a majka je non stop uz njega. On je bio među izbjeglicama koji su iz Srbije stigli u Hrvatsku. 

Do utorka ujutro u Hrvatsku je stiglo više od 82.000 izbjeglica, a diplomatsko prepucavanje Hrvatske i Srbije i dalje traje.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • ivan ovcar 29.09.2015.

    Žao mi je malenoga. ali soryy što čemo cijeli bliski istok primiti na naše tlo??? tko je tu lud. ajde odjeb više sa nekakvim jadnim slučajevima. od sto tisuča osamdeset je likova koji su vojno i radno sposobni,. imaju svoju zemlju i nek žive u njoj. amen. kakve izbjeglicee??to su emigraanti za boljom lovom. ne sviđa im se Hrvatska . jbte led. ko sponzoruše se. odj ih nazad i zaustavit odma na moru priljev iz iraka sirije i okolnigh arapskih zemalja. koji je k merekelici . i svima. želite ratove možda??? nije bed bit če ga . krvi do koljena. narod se nikada nije i neče moč zaustavit. mrze krščane a dolaze nama. ma marš u pm sa njima nazad od kud su i došli

  • Dracubecca 29.09.2015.

    Boze...jadna djeca

  • nerminius 29.09.2015.

    Dijete je bolesno i sasvim sigurno nije imalo adekvatnu njegu kakvu bi definitivno imalo u jednoj zemlji poput Njemačke. U bolnici je kod nas, a mogu misliti izraz lica majke kad je vidjela gdje su joj dijete smjestili i još i njoj omogućili da bude 24 sata s njime. Mislila je vjerojatno da je ušla u svemirski brod. Zbog toga neki idu iz zemalja, to i jest pravi razlog da se krene, bolesno dijete s velikim šansama da dobije doživotno puno bolju njegu. Riskirali su, sad su na vrhunskoj njezi u Klaićevoj, malog treba koliko je moguće oporaviti i ako žele, neka idu dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare