To je to što me zanima!

Dječak (8) je napokon ostavio cigarete, pušio je čak 4 godine

Indonezija: Dječak iz Jakarte je pušio i do dvije kutije cigareta dnevno. Roditelji će ga poslati u internat kako ne bi opet počeo pušiti. Odvikavao se mjesec dana
Vidi originalni članak

Dječak Ilham (8) iz Jakarte se nakon čak četiri godine ostavio cigareta, izvijestila je u četvrtak socijalna služba koja se o njemu brinula. Čelnik socijalne službe Arist Merdeka Sirait kazao je kako je dječak bio na programu prestanka pušenja mjesec dana te da se nakon toga udebljao dvije kile, javlja AFP.

- Prestao je pušiti, ali vrlo lako će se vratiti starim navikama ukoliko ga okolina ne bude podržavala. Ipak, dječak je sada mirniji. Ide u šetnju s roditeljima i ima dovoljno strpljenja dok mu netko čita knjigu - rekao je Sirait. Dodaje kako je dječak prije razbijao prozore te bi postao agresivan ako bi mu netko zabranio da zapali cigaretu. Pušio je do dvije kutije cigareta dnevno.

Ilhamovi roditelji planiraju dječaka poslati u internat, gdje bi bio pod cjelodnevnim nadzorom te bi tako smanjili mogućnost da ponovno krene pušiti. U programu internata su duhovne instrukcije, druženje s vršnjacima i opuštanje. Indonezijske socijalne službe izvijestile su kako su do sada zabilježili 20 slučajeva sličnih Ilhamu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • teki_1 21.04.2012.

    Dva ,tri put po guzici ,,znalo bi ono sto su cigare..

  • ada47 21.04.2012.

    ne mogu vjerovati da dijete od 4g može pušiti, gdje su bili roditelji i kako su ga to odgajali, tu su oni najviše krivi, kod nas bi socijalne službe oduzele maloga od roditelja...užas...

  • marcelina 19.04.2012.

    i šta bolje da je prestao s 8....neki počnu s 14,15,118...pa puše do kraja života....bolje ovako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare