To je to što me zanima!

Dječak (8) sa samo jednom nogom trenira četiri sporta

Adamu Benderu (8) amputirali su cijelu nogu zbog tumora. Dječak kaže da uvijek daje sve od sebe, nikad ne odustaje i inspirira sve oko sebe
Vidi originalni članak

Truditi se najviše što možeš i nikada ne odustati - kaže mali Adam Bender (8) iz Lexingtona u Americi. Po mnogočemu je tipično dijete - ide u školu, želi postati trener u zoološkom vrtu, svađa se s bratom i sestrom i naravno obožava sport. Bavi se nogometom, bejzbolom, ragbijem i hrvanjem. Jedna stvar Adama razlikuje od ostale djece - on to sve obavlja sa samo jednom nogom. Četiri dana nakon Adamovog prvog rođendana, liječnici su mu zbog tumora amputirali cijelu nogu, od kuka na niže. Kemoterapija nije uspjela, a tumor je mogao metastazirati. Jedino rješenje bila je amputacija.
- Rekla sam liječnicima da učine što moraju. Mogu živjeti s djetetom s jednom nogom, ali bez njega nikako - kaže majka Michelle. Međutim, mali Adam je već dan nakon operacije pokazao da je borac.
- Ležala sam u stolici kraj njegova krevetića. Nešto me udarilo u čelo. Okrenula sam se i ugledala Adama kako stoji na jednoj nozi. Gađao me dudom i smijao mi se. Tada sam shvatila da će on biti dobro - priča Michelle. Adam je sa tri godine odlučio igrati nogomet kao stariji brat Steven. Roditeljima se ideja nije svidjela. Bojali su se da će slomiti nogu i ostati privezan za invalidska kolica. Ali Adam je imao plan. Na bratovoj utakmici rekao je mami da mora na WC, skinuo protezu, uzeo štake i uletio na teren. Nije se obazirao na ostale igrače, štakama je kontrolirao loptu do gola, udario ju nogom i pogodio gol. Kasnije se odlučio za bejzbol, ali su ga htjeli staviti u ligu za djecu s invaliditetom. Adam je to odbio i danas igra u regularnoj ligi pokazavši još jednom da ne odustaje. Tada je odlučio i odbaciti protezu koja mu je samo smetala, te je imala samo estetsku ulogu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • krizbaher 01.12.2008.

    Mali je legenda!

  • nikica-keko 01.12.2008.

    a eto , takav je život. iako je izgubio nogu Bog mu je dao talent i snagu za život. svaka čast mali.

  • z501 01.12.2008.

    ja iman dvi pa ne treniran ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare