To je to što me zanima!

Dječak aktivirao bombu u igri i ostao bez jedne šake

Osijek: Stradali dječak (12) je u teškom stanju i liječnici se bore za njegov život. Prije 8 godina on je u igri slučajno ubio majku očevim pištoljem...
Vidi originalni članak

Maštao je kako će jednog dana postati arheolog ili pilot. A pogledajte sad kakva ga je nesreća snašla. Jadno dijete ispašta jer otac drži oružje po kući, opisuju susjedi tragediju u okolici Osijeka. Dječak (12) aktivirao je u srijedu poslijepodne na katu obiteljske kuće ručnu bombu M-75. Eksplozija mu je raznijela šaku, a krhotine su ga ozlijedile po cijelom tijelu. Eksploziju su čuli svi susjedi i pozvali policiju. Stjepan Škrnjug radio je nešto u blizini kuće. Utrčao je i izvukao dječaka na ulicu čekajući s njim Hitnu pomoć.
- Cijelo je vrijeme plakao i molio Boga da mu noge ostanu čitave. Tješio sam ga da će sve biti u redu te da ćemo vrlo skoro zajedno igrati nogomet - kaže potreseni Stjepan.
- Prošao sam i vidio mnogo toga u ratu, ali ovo me baš dotuklo. Nisam spavao. Desna noga mu je jako stradala - rekao je Stjepan. Dječakov otac (47) i maćeha nisu u tom trenutku bili kod kuće. Mališan je prevezen u bolnicu, gdje su ga liječnici operirali. Amputirali su mu šaku. Policija je pretražila kuću u kojoj se dječak igrao te susjednu kuću. Vlasnik obiju kuća je dječakov otac, policajac. Pronašli su deset metara sporogorećeg štapina, 400 grama eksploziva TNT, pet kilograma eksploziva PEP 500, sedam ručnih bombi, 19 detonatorskih kapisli, dvije mine, dva pištolja, 771 komad raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za poluautomatsku pušku, pištoljski spremnik i vojni nož. Otac je uhićen. S posla su ga suspendirali. Bio je suspendiran i prije osam godina. Tad se njegov sin, koji je stradao od bombe, igrao pištoljem i slučajno ubio majku (38). Otac se toga kobnog dana bio vratio s posla. Radio je u graničnoj policiji. Skinuo je odoru, uz koju se nalazila i češka Zbrojovka te otišao u kupaonicu. Dječak se zaigrao, uzeo tatinu odoru i pištolj te ustrijelio majku iz blizine u glavu, ispod desnog oka. U pištolju težem od kilograma bilo je 15 metaka, ali i metak u cijevi. Otac je tad odradio suzpenziju, vratio se na posao i ponovno oženio. Susjedi kažu kako je dječak većinu vremena provodio kod bake i djeda u Osijeku. Ondje je išao u peti razred osnovne škole. Ravnatelj ga opisuje kao pristojnog dječaka.

NISU NADZIRALI NI OCA NI DJEČAKA
Policija je nakon prve tragedije, prije osam godina, suspendirala dječakova oca. No dječaka, nakon što je upucao majku, socijalna služba nije stavila pod svoj nadzor. U četvrtak nisu htjeli komentirati zašto dječak nije bio pod nadzorom. Neki izvori upućeni u slučaj tvrde kako ih nisu nadzirali jer je otac policajac. Susjedi opisuju oca kao nedruštvena čovjeka. Bavi se uzgojem pasa. U školi kažu kako se dječak, unatoč prvoj tragediji, bio dobro oporavio. Nikad s njim nisu imali problema. Normalno se družio i igrao s ostalim vršnjacima.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • niš koristi 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_41038 20.05.2010.

    znam malog, nije loš čovek

  • meemee 20.05.2010.

    Meni je muka od ovoga :( Jadan mali... on je, zapravo, umro sa svojom mamom :(, jer mu je otac kreten i ne-otac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare