To je to što me zanima!

Dječak dva puta pobijedio smrt probudivši se iz kome

Lukas (3) dobio je tešku upalu pluća i pao je u komu. Liječnici su isključili aparate koji su ga održavali na životu, ali dječak se čudom probudio
Vidi originalni članak

Maleni Lukas (3) iz danskog Odensea rodio se tri mjeseca prerano i težio je samo 900 grama. Dugo je bio u inkubatoru, ali do druge godine života, osim problema s astmom, bio je zdrav dječak. Tada je za njegove roditelje počeo pravi pakao. Lukas je dobio tešku upalu pluća i liječnici mu nisu davali nikakve šanse za preživljavanje. Srce i pluća radili su zahvaljujući aparatima. Iz bespomoćnog tijela virilo je desetak gumenih cjevčica. Lukas je pao u duboku komu. Liječnici su preklinjali roditelje da isključe aparate i poštede ga patnje.
- Neutješno smo plakali. Još dan ranije igrao se i smijao, a sada je umirao, prisjeća se majka Brigitte Lind Hansen (33). Roditelji su već isplanirali kako će dostojanstveno pokopati sinčića u kapelici. U bolnicu su donijeli najljepše odijelo za pogreb. Liječnici su isključili aparate kad se dogodilo pravo čudo. Lukas je hroptao i borio se. Nakon par minuta samostalno je disao i probudio se iz kome. Posljedice osjeća i danas. Ne može hodati i čitati, ali uživa u igri sa starijim bratom. Roditelji su odlučili tužiti bolnicu jer je liječnicima trebalo punih pet dana da postave pravu dijagnozu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • martinmg42 17.09.2008.

    TOO buraz,drži se mi smo uz tebe

  • slavonac 91 17.09.2008.

    tako malen tako hrabar!!Bog ti dao sto godina života legendo!!

  • Hacker-ri 17.09.2008.

    To je vitez !

Komentiraj...
Vidi sve komentare