To je to što me zanima!

Dječak nakon meningitisa trči s bioničkim nogama

Archie je imao samo 18 mjeseci dok je dobio meningitis. Liječnici su mu morali amputirati obje noge pa je dobio bioničke vrijedne 105.000 kn
Vidi originalni članak

Archie Barton (3) iz Plymoutha u Velikoj Britaniji imao je samo 18 mjeseci kad je obolio od meningitisa. Liječnici su mu morali amputirati obje noge.
- Prvo je dobio visoku temperaturu. Odmah smo ga odvezli u bolnicu. Uskoro je imao i ostale simptome meningitisa. Morali su mu amputirati noge - kaže majka Nicky (42). Nakon oporavka dobio je bioničke noge vrijedne 12.500 funti, oko 105.000 kuna.
- Liječnici su mu prvo htjeli dati crne noge, no ja sam rekla da ima tek tri godine i da treba neku veseliju boju. Archie je onda izabrao crvene - rekla je Nicky. Dječak je uskoro naučio hodati uz pomoć novih nogu.
- Čim je dobio nove noge, nazvao je brata Jackea na mobitel i rekao mu da sada mogu ići zajedno u park. U početku smo mu svi pomagali dok je hodao, no sada to može skoro i sam. Treba mu samo mala pomoć - rekao je njegov otac Murray (45).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • GloriaGloria 28.07.2009.

    Archie je imao samo osam mjeseci DOK je dobio meningitis. Isuse, pa kako možete raditi u medijima i biti nepismeni? Znam da se kod vas u Zagorju tako govori ali ovo su ipak nacionalne novine. Slobodno izbrišite ovaj komentar koji je napisan u dobroj namjeri jer mi je jednostavno već dosta glupih pogrešaka u vašim novinama. Obrazujte se malo, ako ste već posao dobili preko veze!

Komentiraj...
Vidi sve komentare