To je to što me zanima!

Dječak s dva lica: Mislili su da neće preživjeti, a njemu je 13

Dječak s kraniofacijalnom hiperhidrozom, rijetkim poremećajem s dva lica, jedina je preživjela osoba s tom dijagnozom. U svijetu je zabilježeno samo 36 slučajeva te rijetke bolesti...
Vidi originalni članak

Tres Johnson iz američkog Missourija pati od rijetkog sindroma "dvaju lica", odnosno kraniofacijalne hiperhidroze. Vjeruje se da je jedina preživjela osoba s tom dijagnozom, a nedavno je proslavio 13. rođendan i time pomaknuo standarde vezane uz taj sindrom. Naime, u svijetu je zabilježeno samo 36 takvih slučajeva. Tres je bio na velikom broju operacija kojima je preoblikovao lubanju i smanjio rascjep na licu, a protiv napadaja je koristio ulje kanabisa, što je rezultiralo njihovim smanjenjem s 400 na 40 dnevno.

Tijekom njegova života, obitelj se susrela s brojnim porukama podrške, ali i onim suprotnim. Govorilo im se da ubiju sina i riješe ga muke, no oni su ostali svoji i proslavili s njim čudesni 13. rođendan. - Bilo je prekrasno proslaviti 13. rođendan s našim sinom. To je velika stvar, svjesni smo koliko daleko je dogurao, proteklih 13 godina je bila borba i samo borba... - izjavila je njegova majka Brandy, a otac Joshua se nadovezao:

- Više se ni ne sjećamo koliko puta nam je bilo rečeno da nećemo dočekati Tresove tinejdžerske godine. Danas ignoriramo bilo kakve prognoze i živimo dan za danom.

Roditelji su priznali da im je bilo iznimno teško prihvatiti ovakvu situaciju, a Tres je dobio 14 različitih dijagnoza prije one prave. Danas teži 35 kilograma, a bilo je i razdoblja u kojima je imao tek 18 kilograma. Operacije na kojima je bio su isključivo zdravstvene prirode i nijedna od njih nije obavljena zbog estetike lica.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Antisistem 09.06.2017.

    Kako vas nije sram davat takve odg. Sta ima od zivota i zasto ce zivit..vi ste tu da o tome odlucujete !?? Jebivjetri..!

  • duje912 09.06.2017.

    i onda kod nas ima ta grupa ljudi koja zabranjuje abortus...eto sad - kakav život će imat taj dječak - prikovan za kolica sa 24/7 njegom i čudne poglede i podsmjehe okoline....

  • jo2hn8ny 09.06.2017.

    Osobno mislim da su se u ovom slučaju trebali roditi blizanci, ali je nešto krenulo po zlu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare